ZELJKO PUHOVSKI Cropix
NISU OTPISANI

U javnost procurio ‘fantomski popis‘ Hrvatske, tri zvučna imena vjerojatno se priključuju reprezentaciji!

Ovako nešto nikome nije trebalo, jer ostavlja lošu sliku tamo gdje je nema
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. ožujak 2024. 16:07

Popis igrača za olimpijske kvalifikacije je izašao u javnost, iako se HRS po tom pitanju nije oglasio. Čudno u najmanju ruku. Da je tako otišao popis Zlatka Dalića, vjerojatno bi nastao skandal, ali u rukometu očito nije ništa nemoguće. To u prvom redu loše za reprezentaciju i izbornika Dagura Sigurdssona, jer ostavlja mjesta za spekulacije, dok kod nas nema nemogućeg kada se o tome radi. Pa se tako naravno spekulira naveliko, a potpuno nepotrebno, jer onog trenutka kada je bilo kakav popis napravljen i upućen klubovima on je trebao biti dostupan i javnosti. Ovako, otišao je na klubove iz kojih dolaze igrači, klubovi se uvijek vole pohvaliti, dok oni koji ne bi smjeli spavati spavaju, etički kodeks kod nas i tako nije u prvom planu i onda imamo to što imamo. Potpuno nepotrebno, ali je tako kako je ako se nekima hoće i misle da je to dobro.

Uglavnom, tu treba pojasniti nekoliko stvari. Prva i osnovna je da je prije dvadesetak dana na adresu Svjetske rukometne federacije (IHF) otišao popis 35 igrača i samo tih 35 igrača ima mogućnost igrati olimpijske kvalifikacije. Dakle, Zlatko Raužan i Davor Ćavar - i oni su se našli na "fantomskom" popisu - nemaju, jer nisu bili ni među 35. Svi ostali imaju to pravo i mogućnost ako ih Sigurdsson pozove, pa tako nije točno ni da je otpisan Cindrić, ni Načinović, ni Martinović, dok se ne vidi pravo stanje s njima.

image
RONALD GORSIC Cropix

Načinovićev Montpellier 10. ožujka igra protiv Limogesa u Prvenstvu, Melsungen Ivana Martinovića i Davida Mandića igra u petak s Balingenom i vrlo je važno pitanje hoće li Martinović nakon dugo vremena biti u sastavu. Cindrićev Dinamo nakon Europske lige sa Sprotingom u utorak igra u subotu Prvenstvo protiv Steaue i tek kada sve to prođe oni će moći biti tu, ne u petak kada će Sigurdsson krenuti s onima koji su na raspolaganju, jer svaka je minuta dragocjena. Kopljara ne spominjemo jer je imao ozljedu nakon prošle europske utakmice, ali i da se na njega računa, a može se računati, treba znati da on s Berlinom igra u nedjelju derbi protiv Magdeburga bude li zdrav.

I tek u ponedjeljak ćemo znati na čemu smo ustvari i s kim možemo ići za Hannover. Sigurdsson je rekao brojku 20 i vjerojatno će ostati dosljedan tome. Na popisu koji je izašao u javnost - recimo slučajno, makar... - su ovi igrači: Mandić, Kuzmanović, Ivić (vratari), Jelinić, Mandić (lijeva krila), Šoštarić, Glavaš (desna krila), Kušan, Šipić (pivoti), Srna, Lučin, Gojun, Mamić (lijevi vanjski), Karačić, Duvnjak, Vistorop (srednji vanjski), Klarica i Maraš (desni vanjski); na čekanju su: Pilipović, Mihić, Šarac i Kopljar, dok su se među 21 našli još Raužan i Ćavar kojih nema na prvotnom popisu 35.

image
ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Iako se ne spominju, Cindrić, Načinović i Martinović vjerojatno će se reprezentaciji priključiti u ponedjeljak.

Ovako nešto nikome nije trebalo, jer ostavlja lošu sliku tamo gdje je nema. No, to je stvar Hrvatskog rukometnog saveza.

Linker
25. travanj 2024 02:28