SYLVAIN THOMAS Afp
SLIJEDI REMONT

‘Što je Savez krivo napravio? Sumnjiva je završnica utakmice Francuska-Portugal, Horvat ostaje izbornik‘

Predsjednik HRS-a i izbornik hrvatske reprezentacije ponudili su neke odgovore nakon razočaranja
Piše: SNObjavljeno: 15. ožujak 2021. 21:04

Dan nakon šokantnog raspleta kvalifikacijskog turnira u Montpellieru na kojem hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela izboriti Olimpijske igre u Tokiju u studiju RTL-a gostovali su predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i izbornik Hrvoje Horvat.

'Kauboji' će tako prvi put nakon Sydneyja 2000. godine propustiti nastup na Olimpijskim igrama. Tko bi trebao preuzeti odgovornost za ovaj neuspjeh, bilo je jedno od pitanja koje je dočekalo Grahovca.

"Ne znam što sam ja trebao napraviti, zabiti golove umjesto nekoga ili obraniti udarce? Što smo mi kao Savez krivo napravili? Igrači imaju sve potrebno i imaju maksimalne uvjete za pripremu. Ne znam što smo trebali napraviti", rekao je Grahovac za RTL.

Hrvatska je nakon pobjede protiv Tunisa imala odškrinuta vrata plasmanu, ali nije ovisila sama o sebi. Francuzi u drugom susretu nisu smjeli izgubiti od Portugala, a dogodilo se upravo to. Na kraju je Portugal slavio sa 29:28 i izbacio Hrvatsku.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Moram reći da je sumnjiva završnica utakmice, dosta ne pamtim kad je ovako Francuska završavala utakmicu. A i neke sudačke odluke bile su čudne. Od dizanja ruku u zrak za pasivan napad u posljednjih pet minuta do situacije u kojoj se odlučujući gol nije provjeravao je li postignut u regularnom vremenu. Neke stvari mi ukazuju da to nije bila realna slika Francuske, ali možda sam subjektivan", dodao je Grahovac.

Izbornika Horvata dočekalo je pitanje o potencijalnom igračkom remontu.

"Sigurno da ćemo to morati raspraviti, ali moramo gledati prema sljedećoj Olimpijadi, prema Svjetskom prvenstvu koje imamo doma. Da, idemo u remont. U tome smjeru će ići sljedeće okupljanje. Sigurno da ima igrača koji mogu dostojno zamijeniti ove starije. Ne bih o imenima, ali moramo napraviti selekciju tako da izbjegavamo dvije izmjene obrana-napad koje su nam stvarale velike probleme na ovom turniru", rekao je Horvat koji je u eteru izravno dobio podršku Grahovca.

"Horvat ima podršku Saveza. On nije izabran za jednu akciju, već je izabran kao dugoročni projekt. Čvrsto stojimo iza izbornika Horvata", zaključio je Grahovac.

Linker
09. svibanj 2024 15:50