Hrvatska reprezentacija vraća se s Pinocchija s četiri medalje

 HSS
ODLIČAN PLASMAN

Savršen kraj sezone: Ziggy Vrdoljak drugi, a Hrvoje Ljutić treći u slalomu na Pinocchiju

Dva Hrvata na postolju i drugog dana na jednom od najjačih natjecanja u kadetskoj konkurenciji
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 01. travanj 2023. 14:15

Mladi hrvatski skijaši pobrinuli su se za savršen završetak sezone u kojoj smo prvi put nakon 2007. dobili ženska postolja u Svjetskom kupu. I to dva skijaša rođena upravo 2007. godine. Hrvoje Ljutić i Ziggy Vrdoljak u dva su dana ostvarili četiri plasmana na postolje na Trofeu Pinocchio u Italiji.

Nakon što su u petak bili prvi - Hrvoje Ljutić i drugi - Ziggy Vrdoljak u veleslalomu u kategoriji starijih kadeta, u subotu su bili drugi - Ziggy Vrdoljak i treći - Hrvoje Ljutić u slalomu. Pinocchio Sugli Sci u talijanskom Abetoneu je jedno od dva najjača natjecanja u kadetskoj konkurenciji, ove godine je održano 41. izdanje, a s pobjedama i medaljama iz Abetoneu u osvajanje skijaškog svijeta krenuli su mnogi kasnije veliki skijaši i skijašice.

Uspješan dan za hrvatsko skijanje upotpunile su skijašice u kategoriji do 14 godina, koje su skijale veleslalom. Čak tri mlade Hrvatice utrku su završile u Top 10 - Pia Vučinić je bila šesta, Zoe Dragičević (osvajačica srebra na ovogodišnjem Alpe Cimbra Cupu u slalomu) bila je deveta, a Kim Vrdoljak 10.

U muškoj mlađekadetskoj konkurenciji Tin Vučinić je zauzeo 15. mjesto u veleslalomu, a u utrci u kojoj su Vrdoljak i Ljutić osvojili medalje imali smo još dva predstavnika, Marko Babić je bio 26., a Juraj Cvjetko nije završio drugu vožnju. U ženskom slalomu za starije kadetkinje Nala Perica je bila 30., a Ines Strabić 35.

Linker
25. svibanj 2024 01:31