1,5

Disney kupio udio u Epic Gamesu od 1,5 milijardi dolara za razvoj novog gaming univerzuma

Novi novčani priliv u tvrtku Epic Games može također imati pozitivne efekte za njihove esport aktivnosti, ali niti Epic Games niti Disney nisu spomenuli esport kao područje fokusa u budućnosti u svojim objavama i izjavama.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 08. veljača 2024. 16:04

Disney ulaže 1,5 milijardi dolara u tvrtku Epic Games te razvijaju novi, otvoreni i društveni univerzum koji će međusobno surađivati s Fortniteom i omogućiti obožavateljima da "igraju, gledaju, kupuju i sudjeluju" s omiljenim likovima i pričama iz Disneya, Pixara, Marvela, Ratova zvijezda, Avatara i još mnogo toga.

"Naša uzbudljiva nova suradnja s tvrtkom Epic Games spojit će Disneyjeve voljene brendove i franšize s izuzetno popularnim Fortniteom u transformacijskom novom svemiru igara i zabave", rekao je Robert A. Iger, glavni izvršni direktor tvrtke Walt Disney.

"Disney je bio jedna od prvih tvrtki koja je vjerovala u potencijal spajanja svojih svjetova s našim u Fortniteu, a koriste Unreal Engine u svom portfelju", izjavio je Tim Sweeney, izvršni direktor i osnivač tvrtke Epic Games. O projektu nema previše detalja niti kada obožavatelji mogu očekivati da će stići, ali navodi se da je riječ o "višegodišnjem projektu" i da nastoje proširiti sve projekte koje su do sada Disney i Epic radili u Fortniteu. Osim što postoje Marvel i Star Wars skinovi u igri, održani su i događaji uživo poput Marvel Nexus War s Galaktusom koji je privukao 15,3 milijuna istovremenih igrača. Ovo novo iskustvo vjerojatno će raditi na sličan način kao LEGO Fortnite, Rocket Racing i Fortnite Festival, u smislu da postoje unutar Fortnitea ali su odvojeni te ih pokrećete iz same igre.

Linker
08. svibanj 2024 23:13