drama

Kontroverza na PGC ‘23: Diskonekcija zbog nestanka struje srušilo nade perspektivne PUBG ekipe

Nakon prekida napajanja koji je isključio sve četiri igrača iz odlučujuće utakmice,PUBG tim Question Mark je suočen s završetkom svog PGC ‘23 nastupa jer je Krafton, pozivajući se na pravila turnira, odlučio nastaviti igru bez ikakve kontrole štete, što je izazvalo bijes među obožavateljima.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 29. studeni 2023. 12:30

Na temelju objave na Twitteru 28. studenog, PUBG Esports je najavio da su sva četiri igrača iz tima Question Mark, ruskog PUBG tima bez organizacije, isključena tijekom desete utakmice PGC ‘23 Last Chance faze zbog "nepoznatog prekida napajanja", ali će se igra ipak nastaviti "u skladu s pravilima turnira". "Nadalje neće biti poduzete nikakve mjere. Utakmica će se nastaviti prema rasporedu bez izmjena", stajalo je u odluci. Bitno je napomenuti da je PUBG Global Championship ‘23 offline turnir, pa se igra odvijala u LAN okruženju. Tim Question Mark nije odgovoran za prekid napajanja koji ih je izbacio iz utakmice, ali bez obzira na to, kažnjeni su.

Posljednji krug Last Chance faze PGC ‘23 završio je s osam preostalih timova koji su se kvalificirali za veliko finale, zakazano od 1. do 3. prosinca. Tim Question Mark mogao je biti jedan od finalista da je odluka bila u njihovu korist - kao što bi i trebalo biti. Pogledom na konačnu ljestvicu rezultata Last Chance faze, čini se da je Team Question Mark propustio mjesto u finalu za samo tri boda.

Njihova situacija je također totalno zanemarena od strane komentatora i admina. Komentatori uopće nisu prokomentirali što je jedan tim "nestao" s minimape dok su admini maknuli tablicu s prijenosa kako gledatelji ne bi primijetili nestanak Question Mark tima.

S ukupnim nagradnim fondom od 2.000.000 dolara, PUBG Global Championship ‘23 nesumnjivo je turnir velikih razmjera. Odluke donesene ovdje svakako imaju značajan utjecaj na sudjelujuće timove i igrače, pogotovo s financijskog stajališta. Pitanje ostaje kako bi se Krafton izjasnio da se navedeni skandal dogodio nekom od partnerskih timova.

Linker
13. svibanj 2024 18:06