HAVK Mladost - Jadran Split
 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
VATERPOLO

Jadranaši očekivano pobijedili blijede Žapce i ušli u Ligu prvaka; Mladost čeka protivnika u Eurokupu

Jadran je sa 7:3 na Savi pobijedio domaću Mladost i potvrdio nastup u skupini A Lige prvaka
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. listopad 2021. 21:17

MLADOST - JADRAN 3:7(1:2, 0:2, 0:3, 2:0)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 50. Suci: Stavridis (Grčka) i Kun (Mađarska).

MLADOST: Jurlina (4 +1 obrana), Samardžić, Pliskevič, Biljaka, Lazić, Dašić 1, Vrbnjak, Rakovac 1, Mihaljević, L. Bajić 1, T. Fabris, Škiljić, Udović. TRENER: Zoran Bajić.

JADRAN: L. Podrug (13 obrana), Burić, Marinić Kragić, Čagalj, Z. Butić 1, Pejković 1, Bukić 1, Harkov 2 (0), Delić, Stojanac, Janković, A. Dužević 2, Anić. TRENER: Mile Smodlaka.

PETERCI: Mladost -, Jadran 0-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 4, Jadran 8. ŽUTI KARTON: trener Bajić (30). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Pejković (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 2-8 (25%), Jadran 2-3 (66%)

__________________________________________________________________

Jadran je u Ligi prvaka, Mladost u četvrtfinalu Eurokupa, a suparnika će doznati u četvrtak, u podne nakon ždrijeba u sjedištu LEN. To je ono što smo načelno znali i prije utakmice Žabaca i jadranaša uz Savu, u srijedu navečer. Samo je valjalo odraditi tu formu, uzvrat trećeg kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka. Nakon prve utakmice u Splitu i slavlja Jadrana čak 14:7, bilo je tako jasno da utakmica u Zagrebu ne može ponuditi neizvjesnost. U biti, ove sezone u srazu ova dva kluba i ne treba očekivati osobitu dramatiku.

Uz sve, Mladost je bila i nekompletna jer je, kako smo i najavili zbog ozljede tetive šake izvan pogona vratar i kapetan momčadi, Ivan Marcelić. No, nije ni Jadran u Zagreb došao u najjačem izdanju. Trener Smodlaka je u Splitu ostavio kapetana Anđela Šetku, kao i centra Nikšu Dobuda. Jednostavno, strateg Splićana je odlučio odmarati dvojicu svojih najstarijih igrača. Zato je uz Roberta Stojanca, inače veliki talent hrvatskog vaterpola koji je i inače u prvih 13 Jadrana, mjesto za ovu priliku dobio i još jedan juniorski reprezentativac, Vito Janković

Kvaliteta prikazane igre bila je istovjetna količini neizvjesnosti po pitanju pobjednika. Posebno se to odnosi na Mladost koja jest neprijeporno slabija od Jadrana, ali ono što su odigrali protiv Splićana je ipak ispod svakog kriterija. Može se izgubiti, ali ne treba se baš i sramotiti, posebno ne ime kluba i kapice koje nose. Primjerice, Mladost nije postigla gol čak 25 i pol minuta. Igrač više nakon treće četvrtine je bio 0-5. Nakon tri četvrtine je bilo 7:1 za Jadran. Bilo bi i puno, puno više da Splićani nisu pokazali milost i prestali igrati u zadnjoj četvrtini.

Jadran će u Ligi prvaka igrati u skupini A s momčadima Ferencvarosa, Barcelonete, Olympiacosa, Novog Beograda, kragujevačkog Radničkog, Dinama iz Tbilisija, te Brescie. Prvi nastup Splićani će imati protiv Barcelonete trenera Elvisa Fatovića u gostima, 26. ovog mjeseca.

Mladost pak čeka ždrijeb parova četvrtfinala Eurokupa (četvrtak u podne), a mogući suparnici su ortigia i Palermo iz Italije, mađarski BVSC odnosno španjolski Sabadell.

Osim Jadrana, u vaterpolsku Ligu prvaka ove su se sezone plasirali još i budimpeštanski OSC, Brescia i Crvena zvezda. Izuzev para C. zvezda - Savona, ostala su tri para bili vrlo izvjesnog ukupnog pobjednika već nakon prvih susreta. Beograđani su uspjeli sačuvati gol prednosti iz Italije, vodili su u svom bazenu 6:2, ali onda čak i gubili 8:9, da bi se na koncu kao treći srpski klub plasirali u Ligu prvaka.

Linker
28. svibanj 2024 20:09