AL BELLO
IZ BAZENA U FOTELJU

Jedan od najboljih hrvatskih sportaša postao je poseban savjetnik ministrice: ‘Mogu to potvrditi, ali...‘

Josip Pavić je nakon velebne igračke karijere ušao u drugu, ovoga puta političku arenu.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. listopad 2020. 21:42

Prijelazni je rok u većini sportova već završen, a baš nekako u zadnji je trenutak "mercata" i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske odlučilo značajno ojačati svoje redove. Jedan od najboljih hrvatskih, ali i svjetskih vaterpolskih vratara svih vremena, Josip Pavić, postao je posebni savjetnik Nikoline Brnjac, ministrice turizma i sporta Republike Hrvatske!

- Da, istina je, i to mogu potvrditi. Posebni sam savjetnik ministrice za sport, ali to ne znači i da sam zasnovao radni odnos. Na snazi su ipak posebne mjere Vlade, u doba korone, temeljem koje nema novog zapošljavanja. Imenovan dakle jesam, ali nekakve službene izjave, mimo dopuštenja glasnogovornice ili nekog nadležnog u Ministarstvu, ne mogu davati - vrlo će oprezno, a u biti ispravno i profesionalno posebni savjetnik Pavić. Bit će nam malo čudno neko vrijeme oslovljavati ga tako jer za nas će ipak primarno biti... Jozo Veličanstveni!

Takvim smo ga nazvali jednom davno zbog njegovih bravura među vratnicama. Ikona splitskog Jadrana iz kojeg je potekao, Mladosti u koju se zaljubio i koje je bio kapetanom, ali i idol navijača, igrača i uprave atenskog Olympiacosa koji mu je u lipnju 2019., kada je ondje i okončao igračku karijeru, priuštio oproštaj za "smrznuti se" od divote. Uz počasti kakve se rijetko viđaju.

Ipak, ono po čemu se najviše pamti Josip Pavić jest njegova blistava karijera u Barakudama s niskom najsjajnijih odličja uopće u sportu mogućih. Osvajač je čak dvaju olimpijskih odličja - zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016. Bio je prvak svijeta u Melbourneu 2007. te prvak Europe u Zagrebu 2010. Godine 2012. FINA ga je službeno proglasio za najboljeg vaterpolista na svijetu, a iste je godine bio drugi najbolji u Europi, odmah iza reprezentativnog suigrača Mihe Boškovića.
Vrhunski sportaš, olimpijac, prvak. Boljeg savjetnika si ministrica nije mogla izabrati!

Linker
12. svibanj 2024 15:08