CROPIX
 ZELJKO PUHOVSKI
U NOVOJ ULOZI

Jedan od najvećih hrvatskih sportaša uskoro debitira kao trener! Čitava priča se zakotrljala još na zimu

Cavtatski dragulj odmah po prisilnom okončanju igračke karijere najavio da želi ostati u vaterpolu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. lipanj 2020. 08:17

Nije službeno, niti je stopostotno dogovoreno, ali jest blizu. Štoviše, vrlo blizu. Sandro Sukno, jedan od najboljih vaterpolista kojeg smo ikada imali i pomoćnik Ivici Tucku u hrvatskoj reprezentaciji, svoj debi u ulozi trenera mogao bi imati od jeseni ove godine u kotorskom Primorcu. Crnogorski je klub uspostavio prvi kontakt sa Suknom još u siječnju ove godine, tijekom EP-a u Budimpešti. Obje strane nisu nikada ni skrivale kontakt, kao i želju za suradnjom. Načelno, ono što se čeka je konsolidiranje redova u Primorcu, a to bi se moglo dogoditi za tjedan-dva.


Naime, Općina Kotor je preuzela još u prosincu prošle godine vlasništvo nad klubom, kao i obvezu podmirenja oko 200.000 eura duga. Ujedno, nakon tri godine bez svojeg doma odnosno bazena, do konca ljeta bi trebali biti dovršeni svi radovi na uređenju i modernizaciji bazena u Kotoru.

image
CROPIX
ZELJKO PUHOVSKI

Konačno, za koji bi dan predsjednik trebao postati Mlađan Janović, što je također podatak s kojim se barata nekoliko mjeseci, kao i imenovanje Antonija Petkovića za sportskog direktora. Kada se te kockice "poslože", uslijedilo bi i imenovanje trenera, a klupi je zasad kako se čini daleko najbliži Sandro Sukno. Cavtatski dragulj odmah po prisilnom okončanju igračke karijere najavio je da želi ostati u vaterpolu, kao trener.


No, osim Sukna još je jedan Hrvat dosta blizu Kotora i Primorca. Prema našim spoznajama, radi se o našem reprezentativnom centru, Splićaninu Luki Lozini kojem istječe ugovor s Jugom AO, te koji je prije nekoliko za SN izjavio da su vrlo malene šanse ostanka u Dubrovniku, odnosno kako je izglednije potražiti novu sredinu.

Linker
21. svibanj 2024 00:39