TOM DUBRAVEC Cropix
PUNE TRIBINE U GRUŽU

Plenković otvorio Europsko prvenstvo: ‘Nadam se da će Dubrovčani i Zagrepčani navijati poput Splićana‘

Premijera je slijedio Goran Karan s 4 tenora i klapom Kaše te uspješnicom "Kuća naše pisme"
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. siječanj 2024. 19:45

Glazbenim programom u izvođenju ponajboljih hrvatskih pjevačica i pjevača, pred prepunim tribinama gruškog plivališta u Dubrovniku je i službeno otvoreno 36. seniorsko Europsko vaterpolsko prvenstvo.

Svečanost je počela intoniranjem hrvatske državne himne u izvedbi 4 tenora (Vladimir Garić, Filip Hozjak, Marko Pecotić i Đani Stipaničev); pa sjajne izvedbe pjesme "Neka cijeli ovaj svijet" iz operete "Jalta, Jalta", a koju su otpjevali Vanda Winter, 4 tenora, Marija Vidović i Tomislav Parmać. Čast službenog otvaranja natjecanja pripala je Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

- Nadam se da će dubrovačka publika, kasnije uz pomoć i zagrebačke učiniti isto ono što je učinila i splitska prije godinu i pol dana, kada su zdušno bodreni s tribina, hrvatski vaterpolisti osvojili zlato. Neka se to ponovi i opet - između ostalog je spomenuo premijer Plenković.

Premijera je slijedio Goran Karan s 4 tenora i klapom Kaše, te uspješnicom "Kuća naše pisme", dok je završna točka svečanosti otvaranja i uigravanje pred sraz sa Španjolcima pripala ponovo Goranu Karanu i klapi Kašete, te dakako hrvatskoj vaterpolskoj himni "Do zadnjeg daha". Pjesmi s kojom su Barakude osvojile europsko zlato u Zagrebu 2010. i Splitu 2022.

Pa, posrećilo nam se i treći put doma. Idemo zajedno - Do zadnjeg daha i trećeg zlata!

Linker
17. svibanj 2024 20:25