Tonči Vlašić/Cropix
SLATKE BRIGE

Hrvatska će biti još jača, za Olimpijske igre se reprezentaciji priključuju nova imena

Reprezentativci se sada vraćaju u svoje klubove i ne, neće imati puno vremena za odmor
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. veljača 2024. 11:08

Već početkom ožujka, kreću ogledi u Ligi prvaka kao i Eurokup. I to kakve utakmice. U Ligi prvaka, u četvrtfinalnoj skupini, Jadran iz kojeg je vrlo velik broj naših igrača (Anić, Butić, Marinić Kragić, Biljaka, Fatović, Vrlić i Harkov); Marseille (Vukičević) ide kod Pro Recca; a Olympiacos (Bijač i Lončar) u goste Ferencvarosu. Jug Adriatic osiguranje (Burić, Kržić, Lazić i Žuvela) istog dana dočekuju pak Vasas u osmini finala Eurokupa. Dva dana kasnije i Noisy-le-Sec (Krapić) nastavlja Prvenstvo Francuske.

Da ne spominjemo sredinom ožujka Superkup Hrvatske (Jadran - Jug Adriatic osiguranje), pa nastavak državnog prvenstva itd. Stoga se u ovom trenutku Olimpijske igre u Parizu čine daleko, ali ne brinite, doći će jako brzo.

Za Igre u Parizu, izborniku Ivici Tucku su na raspolaganju 15-ica iz Dohe, ali postoji i niska igrača koji nisu bili na SP, neki niti na EP, a koji će konkurirati za momčad.

Prije svega tu mislimo na dvojicu koji su igrali na EP, ali iz zdravstvenih razloga ne i na SP - vratar Toni Popadić i igrač lijeve strane Luka Bukić (obojica iz Jadrana). Nikako ne valja zaboraviti i jednog koji je zbog ozljede otpao na početku priprema, branič Marino Čagalj (Jadran). Nije još posve razjašnjena ili odagnana mogućnost i povratke veterana Mare Jokovića (Jug Adriatic osiguranje), a u konačnici za širi izbor vjerojatno konkurira i centar Antonio Dužević (Jadran).

Slatke brige za izbornika Tucka, a jedino što je bitno da nam svi navedeni ostanu zdravi i spremni do ljeta.

Linker
06. svibanj 2024 15:40