Marko Bijač

 DAMIR KRAJAC Cropix
OCJENE IGRAČA

Pobijedili smo Srbe, ali jedan reprezentativac bio je ljutit na sebe. Bijač? Od 1 do 5, zaslužio je desetku

Izborniče Tucak, sjedi - pet! Nadmudrio je kolegu sa suprotne strane
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. veljača 2024. 21:05

Hrvatska je izborila polufinale Svjetskog prvenstva u vaterpolu u katarskoj Dohi. Barakude su nadigrale Srbiju 15:13 i na krilima sjajnog vratara Marka Bijača stigli među četiri najbolje reprezentacije svijeta. Izabranici Ivice Tucka za finale igrati protiv Francuske u četvrtak (15:30), a evo kako su ocijene zaradili u ogledu sa Srbijom...

HRVATSKA

NAJBOLJI IGRAČ: Marko Bijač 5 - Ma, petica čista ko suza. U biti, desetka prije. Toliko je obrana imao.

Rino Burić 5 - Kakva igra. Tri izbačaja u obrani, uz tri 3 gola iz samo četiri udarca.

Loren Fatović 5 - Već karakteristično za njega. Četiri gola, istina iz 10 šuteva, dva asista, jedna osvojena lopta.

Luka Lončar 4,5 - Četiri izbačaja, ali i silno pomaganje u obrani. Jedan prekršaj su mu suci izmislili, dok je gol Vice bio iz kontrafaula na Lončaru.

Franko Lazić 4,5 - Franko je bio ljut nakon utakmice. Na sebe! Jer po njemu nije odigrao dobro. Pardon Franko, ali obrambeno sjajno, zaustavljanje Mandića, blokada, jedan odličan i težak gol.

Matias Biljaka 4 - "Zaspao" je jednom s igračem manje, ali nemojmo secirati baš. Odlična utakmica.

Ante Vukičević 4 - Radilica. Dobro su ga Srbi u napadu blokirali, ali je i Ante njih zaustavljao.

Marko Žuvela 5 - Kolosalan! Po nama, kandidat za igrača utakmice, uz Bijača. Tri gola, asist, osvojena lopta, u obrani čvrst, jak.

Jerko Marinić Kragić 4.5 - Triput više asistencija nego golova, njih je bilo odnosno bio je - jedan. Iz peterca, ali postao je sjajan "konobar", dodavač. Lopte na pladnju.

Josip Vrlić 4,5 - Sedam izbačaja, nije išao na realizaciju, ali s Lončarom nam je donio u biti više od pola golova. Napada s brojčanom prednošću.

Konstantin Harkov 5 - Morao je i on proraditi. U pravom trenutku. Dobro, dva gola, ali i dva asista, jedna osvojena lopta i tri prva isplivana napada.

Mate Anić - Nije branio.

Filip Kržić 4 - Njegov je zadatak bio obrambeni, ono što ponekad zovu "prljavi" posao. Obavio ga je čisto!

Izbornik Ivica Tucak 5 - Je li može drugo osim - sjedi, pet. Nadmudrio je kolegu sa suprotne strane. Izolirao Mandića, uigrana obrana s igračem manje, ali i napad s igračem više skoro pa do perfekcije.

SRBIJA

Filipović 2,5, Mandić 3,5, S. Rašović 4,5, Ranđelović 4, P. Jakšić 3, Vučinić 3,5, Drašović 3,5, N. Jakšić 4,5, Vico 3,5, Ubović 3,5, Lukić 4,5, V. Rašović 3,5, Mitrović -; Izbornik Uroš Stevanović 3,5.

Linker
12. svibanj 2024 20:44