AFP
JAKOV FAK

Zakomplicirao se procesa licenciranja Jakova Faka za buduće nastupe za Sloveniju

Siol.net objavio je u četvrtak navečer da je brojka koju traži hrvatska strana za Slovence neprimjereno visoka. Hrvatski biatlonski savez pravda je gubitkom sponzora
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 24. rujan 2010. 22:59

Slovenski mediji i dalje pišu o komplikaciji procesa licenciranja hrvatskog biatlonca Jakova Faka (23) za buduće nastupanje pod slovenskom zastavom. Najnoviji je problem odštetni zahtjev koji je Hrvatski biatlonski savez poslao svojim slovenskim kolegama, točnije Odboru za biatlon koji funkcionira unutar Slovenskoga skijaškog saveza (SZS).

Slovenski internetski portal Siol.net objavio je u četvrtak navečer da je brojka koju traži hrvatska strana za Slovence neprimjereno visoka. Hrvatski biatlonski savez pravda je, međutim, gubitkom sponzora koji su otkazali suradnju nakon Fakova odlaska. Sukus je da su Slovenci spremni platiti nešto, ali ne toliko koliko Hrvati traže, te da su voljni nastaviti pregovarati.

- O posljednjim nastalim komplikacijama razgovarat ćemo na sastanku Odbora za biatlon u ponedjeljak, nakon kojeg ćemo izaći sa službenim stavom – rekao je Matej Oblak, vođa slovenske biatlonske reprezentacije.

Sastanak će se održati u sjedištu SZS-a, a najgori rasplet slučaja, sa strahom konstatira Siol, moglo bi biti onemogućavanje Fakova angažmana u slovenskoj reprezentaciji.

Linker
01. svibanj 2024 07:08