SAM HODDE Getty Images Via Afp
NHL DOIGRAVANJE

Dallas propustio šansu za finale na domaćem terenu i izgubio od Colorada

Pobjednik ovog dvoboja u finalu Zapada će igrati protiv boljeg iz susreta Vancouvera i Edmontona
Piše: HinaObjavljeno: 16. svibanj 2024. 08:47

U NHL doigravanju i dalje nema ni jedne momčadi koja je osigurala konferencijsko finale, u noći sa srijede na četvrtak tu su šansu pred svojim navijačima propustili hokejaši na ledu Dallasa koji su s 3-5 poraženi od Colorada.

Time je Colorado smanjio na 2-3 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, a imat će šansu i izjednačiti na 3-3 u noći s petka na subotu, kada se šesta utakmica igra u Denveru.

Tijekom uvodne dvije trećine petog susreta Dallas je vodio dva puta golovima Pavelskog i Heiskanena. Colorado se vraćao, a početkom posljednje dionice je postigao dva pogotka za bijeg na 4-2. Strijelci su u 42. i 45. minuti bili Mittelstadt i Makar, dok je sve zaključeno kada je MacKinnon u 57. minuti bio strijelac za konačnih 5-3.

Pobjednik ovog dvoboja u finalu Zapada će igrati protiv boljeg iz susreta Vancouvera i Edmontona u kojem je trenutačno rezultat 2-2. Neizvjesne se borbe vode i na Istoku gdje Florida vodi 3-2 protiv Bostona, dok identično vodstvo ima New York Rangers protiv Caroline.

Linker
16. svibanj 2024 08:47