Borna Ćorić

 SYLVAIN THOMAS Afp
ATP MASTERS 1000

Brzi oproštaj u Miamiju: Borna Ćorić krenuo furiozno pa izgubio od 119. tenisača svijeta

Eubanks čeka pobjednika meča Britanca Camerona Norrieja i francuskog tenisača Gregoire Barrerea
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 18:21

I dok je prošle sezone na američkom Masters 1000 turniru ostvario svoj najveći uspjeh u karijeri, osvajanjem turnira u Cincinnatiju, dva istovjetna američka turnira na početku 2023. za Bornu Ćorića spadaju u rubriku "za brzi zaborav".

U Indian Wellsu, gdje je kao nositelj bio slobodan prvo kolo, najbolje rangirani hrvatski tenisač (ATP 20.) glatko je izgubio od Slovaka Alexa Molčana (ATP 56.) - 6:3, 6:3 - u 2. kolu, a u Miamiju se ponovio isti scenarij. Samo što je ovoga puta poraz stigao kontra kvalifikanta Christophera Eubanksa, kojem je najbolji dosadašnji renking (102.) karijere neznatno bolji od aktualnog (119.).

Sve je za Ćorića izgledalo dobro od starta meča jer oduzeo je servis američkom dvometrašu (201 cm) odmah u prvom gemu, imao dvije nove prilike za dvostruki break u četvrtom gemu, ali ga uspio napraviti na koncu seta za 6:3. I drugu je dionicu Zagrepčanin otvorio identično, poveo 2:0, ali to kao da je bila posljednja pozitivna Ćorićeva sekvenca u dvoboju.

Jer do tog je trenutka u meču izborio pet break-lopti, a Eubanksu ponudio tek jednu na svom servisu. No, od tih 2:0 u drugom setu uloge su se zamijenile i to naveliko. Otad pa do kraja meča Borna više nije vidio niti jednu break-šansu, a s druge se strane Amerikanac s jednoručnim bekhendom izborio za njih čak deset.

U prijevodu, Eubanks okrenuo je vodu na svoj mlin te potpuno zagospodario terenom. Konačni rezultat toga je i pobjeda sa 3:6, 6:4, 6:2.

Za 26-godišnjeg tenisača iz Atlante ovo je inače bio tek šesti nastup u glavnom ždrijebu nekog Masters 1000 turnira (još četiri puta nije uspio proći kvalifikacije) i pobjeda nad Ćorićem zasad mu je najveća u karijeri. Nikada, naime, nije prošao u 3. kolo na turnirima ove razine, štoviše na "tisućicama" je dosad imao omjer 3-5, odnosno dva je puta samo igrao 2. kolo.

Čak mu je ovo i najveća pobjeda uopće u karijeri i iz perspektive aktualnog renkinga suparnika. Ćorić je trenutačno 20. igrač svijeta, a "najviša" prijašnja pobjeda za Eubanksa bila protiv 51. na svijetu (Benjamin Bonzi). Odsad je to Borna Ćorić...

Linker
18. svibanj 2024 14:15