Andrej Rubljov

 RYAN LIM Afp
ATP DUBAI

Burne reakcije na diskvalifikaciju petog igrača svijeta: ‘Trebali ste izbaciti suca, a ne njega‘

Rus je diskvalificiran s turnira u Dubaiju, a tek preostaje za vidjeti hoće li snositi još kakve posljedice.
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 08:24

Aleskandar Bublik je na krajnje neobičan način došao do finala ATP turnira u Dubaiju. Njegov suparnik u polufinalu Andrej Rubljov diskvalificiran je kod rezultata 6:7(4), 7:6(5), 6:5 za Bublika.

Rubljov je nakon izgubljenog 11. gema u trećem setu vikao na jednog od linijskih sudaca na ruskom jeziku, potom ga je netko od službenih osoba prijavio zbog korištenja neprimjerenog rječnika zbog čega je reagirao glavni sudac turnira te objasnio Rubljovu kako ne može nastaviti dvoboj. Bublik će u finalu igrati protiv Uga Humberta.

BIZARNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Nije trebalo dugo da krenu pljuštati reakcije iz teniskog svijeta. Prvi se na incident osvrnuo pobjednik meča Bublik.

- Tenis je naša strast, mi živimo za njega. Onda se pojavi neki čovjek koji je linijski sudac nekoliko godina i on odlučuje o nečemu. Je li Rubljov kriv za ono što je napravio? Možda. Je li linijski sudac kriv? Možda - rekao je Bublik po prolasku u finale.

Naglasio je i da se tenis ne igra zbog sudaca.

- Ako izbacimo suca, onda ne možemo izbaciti Andreja, u tome je stvar. Ne možemo izbaciti igrače, tenis postoji zbog nas, mi igramo taj sport, a ne obrnuto. Možemo maknuti bilo kojeg suca i to bi riješilo brojne probleme - poručio je Bublik.

Podršku Rubljovu na svom Twitteru izrazio je i Nick Kyrgios. Zločesti dečko tenisa stao je na stranu Rusa te je rekao da nije zaslužio diskvalifikaciju. Dosta ljudi se složilo s Australcem govoreći da se tenis ne igra zbog sudaca, nego zbog igrača.

No nisu svi stali na stranu Rubljova. "Bila to točna odluka ili ne, nedopustivo je onako derati se na suca", samo je jedan od komentara na društvenim mrežama. Rus je diskvalificiran s turnira u Dubaiju, a tek preostaje za vidjeti hoće li snositi još kakve posljedice.

Linker
28. travanj 2024 03:40