DYLAN BUELL Afp
NEOBIČNA SITUACIJA

Gem, set - mobitel! Slavni tenisač tijekom važnog meča slao SMS poruke iz WC-a...

Njemački tenisač, suparnik Grku u polufinalu Cincinattija činio je to isto, protiv istog igrača...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. kolovoz 2021. 08:53

Ludo zanimljiva su bila polufinala, oba meča, Mastersa u Cincinnatiju. Bilo je tu dobrog tenisa, ali i puno više “popratnog” sadržaja. Prvo je u srazu dva Rusa, Daniila Medvjedeva i Andreja Rubljova, prvospomenuti imao “bliski susret” s kamerom na terenu. Naime, u žaru borbe i trku ne bi li dosegnuo jednu lopticu, sudario je s kamerom. Nije se srećom ozlijedio (redakciji je nepoznat podatak u kakvom je tehničkom stanju TV oprema, op. a.), ali je zato Daniil opalio salvu kritika na organizatore turnira. Oni su po njemu bili nesmotreni pri dodjeljivanju mjesta za TV kamere. Onda je došao red na drugo polufinale.

S jedne strane Nijemac Alexander Zverev, a na drugoj Grk Stefanos Tsitsipas s kojim je i inače rijetko kada dosadno. Grka je naime pri kraju prvog seta (kojeg je kasnije izgubio, 6:4), malo “stisnulo”, te je morao u WC. Ništa nezabilježeno, događa se. Problem je samo nastao što je Tsitsipas u toaletne odaje otišao ponijevši sa sobom i torbu. E, na to je “poludio” Zverev jer je tvrdio da je Tsitsipas iz WC-a komunicirao SMS porukama s ocem.

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

Tsitsipas nije sam

- “Sve svoje stvari uzima i zove oca s mobitela iz toaleta. To se već dogodilo u Parizu i događat će se na svim turnirima na kojima igra” - prosvjedovao je istog trenutka Zverev kod suca.

Doista, jest malo čudno da ako je već morao na WC zašto je Tsitsipas sa sobom uzeo i torbu. teško da je u njoj bio toaletni papir jer je bio u strahu da ga u WC-u nema. Najbolji je pak bi sudac koji je smirivao Zvereva rekavši mu...

- “Nema problema, pa Tsitsipas nije sam. Netko je s njim i prati ga.”

Zverev se nije dao smjesti, te je logično zamijetio.

- “Ma neće nitko s igračem u WC!”

U tenisu su naime igračima i igračicama dakako, strogo zabranjene konzultacije s trenerom tijekom susreta. Na bilo koji način, pa tako i korištenjem mobitela. Tsitsipasa nije bilo na terenu, točno je izračunato, 8 minuta što daje za naslutiti da je bila po srijedi, velika nužda. Bilo kako bilo, kada se Grk vratio, publika ga je izviždala. taj prvi set je izgubio, drugi je pak dobio, da bi treći izgubio i tie-breaku. Jedino, nije baš ni Zverev “dušica” po ovom pitanju korištenja telekomunikacijskih sredstava tijekom meča. Mnogi su zaboravili da je u studenom 2019. na ATP Nitto finalu u O2 Areni u Londonu baš Zverev koristio mobitel, slao i primao SMS poruke i to na samom terenu, tijekom kratkih odmora između gemova.

Posegnuo za ‘vodom’

Nijemac se tada branio kako u torbi uopće nije imao mobitel, već je bio posegnuo za - bočicom vode. I tako nekoliko puta. S tim da je pritom samo krenuo rukom prema bočici, a nikada ju recimo nije izvadio iz torbe i popio vodu. To je inače uobičajen postupak kada čovjek posegne za bočicom vode.

Za kraj, posebno zanimljiv podatak. Osim što je i on tada izgubio, Zverev je to radio tijekom meča protiv... Tsitsipasa!?

Linker
10. svibanj 2024 15:35