CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
SRBIN NAHVALIO DANCA

Novak Đoković nakon poraza od tinejdžera pronašao mjesta i za šalu: ‘Težak je, zar ne?‘

‘Zadnji gem u meču bio je najstresniji u mom životu. Već sam počeo razmišljati o tie-breaku‘, priznao je Rune
Piše: Andro PolićObjavljeno: 06. studeni 2022. 21:21

U finalu turnira u Parizu iz serije ATP Masters 1000, Holger Rune pobijedio je Novaka Đokovića sa 3-6, 6-3, 7-5. Za slavlje, 19-godišnjem Dancu potrebno je bilo malo više od dva i pol sata igre, a bio mu je ovo drugi meč protiv Đokovića i prvi trijumf.

- Ova pobjeda mi znači sve, to je savršen završetak ovog tjedna za mene. Privilegija je uopće dijeliti teren s Novakom - rekao je Rune nakon meča.

Uz osvajanje pariškog turnira, od sutra će skočiti na 10. mjesto ATP ljestvice, a u današnji finale ušao je kao 18. igrač svijeta.

- Da mi je netko prije četiri tjedna rekao da ću biti u 10 najboljih na svijetu, poručio bih mu: "Oprosti, što si rekao?" - poručio je dobro raspoloženi Danac.

image
CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp

Ne treba isticati koliko je teško okrenuti meč protiv Đokovića, a posebno napet bio je posljednji set gdje je Rune uspio stići do pobjede netom prije ulaska u tie-break.

- Zadnji gem u meču bio je najstresniji u mom životu. Već sam počeo razmišljati o tie-breaku, ponosan sam jer sam uspio to riješiti i ranije. Ovo je čudesan osjećaj - rekao je Rune.

Srpski tenisač u svojoj izjavi nije štedio na hvalospjevima o svom današnjem suparniku.

- Zaslužio si ovu pobjedu, imao si sjajan tjedan. Nisam sretan jer sam izgubio, ali sam sretan jer mi se sviđa tvoja osobnost. Posvećen si tenisu i ulažeš puno truda u svoj razvoj, siguran sam kako je pred tobom blistava budućnost - rekao je Đoković.

U jednom trenutku Rune se malo borio s držanjem osvojenog trofeja, a Đoković mu je u šali poručio: "Težak je, zar ne?"; pokazujući prstom na trofej.

Linker
20. svibanj 2024 21:48