OSCAR DEL POZO Afp
WTA MADRID

Ons Jabeur, Beatriz Haddad Maia te Iga Swiatek prve su četvrtfinalistice WTA turnira u prijestolnici Španjolske

Tunižanka će za mjesto u svom prvom polufinalu u ovoj godini igrati protiv pobjednice dvoboja dviju Amerikanki
Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2024. 13:38

Prva tenisačica svijeta, 22-godišnja Poljakinja Iga Šwiatek, prepustila je samo jedan gem (6-1, 6-0) Španjolki Sari Sorribes Tormo (WTA - 55.) i za 67 minuta se plasirala u četvrtfinale WTA 1000 turnira u Madridu, gdje ju čeka Brazilka Beatriz Haddad Maia.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Šwiatek i Sorribes Tormo, a Španjolka je i četvrti put ostala bez osvojenog seta.

Dvoboj pred domaćim navijačima je počeo dobro, jer je 27-godišnja španjolska tenisačica u prvom gemu oduzela servis Poljakinji. No, to je bio jedini trenutak u meču u kojem se Sorribes Tormo mogla veseliti. Trostruka pobjednica Roland Garrosa je odgovorila osvajanjem preostalih 12 gemova, a u drugom setu je izgubila svega pet poena.

Šwiatek će za plasman u polufinale igrati protiv 27-godišnje Brazilke Beatriz Haddad Maije (WTA -14.) koja je sa 6-4, 6-4 nadigrala Grkinju Mariju Sakkari (WTA - 6.).

Na ATP Masters 1000 turniru tenisača 26-godišnji Kazahstanac Aleksander Bublik (ATP - 18.) preokretom je došao do pobjede protiv 21-godišnjeg Amerikanca Bena Sheltona (ATP - 15.) svladavši ga s 3-6, 7-6 (2), 6-4.

Prekretnica dvoboja je bio peti gem drugog seta, u kojem je Bublik spasio četiri ‘break‘-lopte (0-40 i prednost), a nakon besprijekorno odigranog i osvojenog ‘tie-breaka‘ (7-2), dovršio je preokret oduzevši servis Sheltonu u trećem gemu odlučujućeg seta i ne dopustivši Amerikancu priliku za povratak.

Bubliku će za plasman u četvrtfinale suparnik biti pobjednik dvoboja između Rusa Daniila Medvjedeva (ATP - 4.) i Amerikanca Sebastiana Korde (ATP - 26.).


Najbolje tenisačice Tunisa i Brazila, 29-godišnja Ons Jabeur (WTA - 9.) i 27-godišnja Beatriz Haddad Maia (WTA - 14.), prve su četvrtfinalistice ovogodišnjeg izdanja WTA 1000 turnira na zemljanoj podlozi u Madridu.

Jabeur, osvajačica pobjedničkog trofeja u španjolskoj prijestolnici prije dvije godine, za plasman u četvrtfinale je svladala nekadašnju pobjednicu Roland Garrosa Latvijku Jelenu Ostapenko (WTA - 10.) sa 6-0, 6-4 za 67 minuta.

Tunižanka će za mjesto u svom prvom polufinalu u ovoj godini igrati protiv pobjednice dvoboja dviju Amerikanki, aktualne osvajačice US Opena Coco Gauff (WTA - 3.) i Madison Keys (WTA - 20.).

Beatriz Haddad Maia do ove godine nije imala nijednu pobjedu u Madridu, da bi se u 2024. konačno sprijateljila s terenima u "Čarobnoj kutiji" (Caja Magica) i bez izgubljenog seta došla do četvrtfinala. Nakon pobjeda nad Talijankom Sarom Errani (6-3, 6-2) i Amerikankom Emmom Navarro (6-4, 6-4), Brazilka je u osmini finala nadigrala i Grkinju Mariju Sakkari (WTA - 6.) sa 6-4, 6-4. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali je kod vodstva 5-2 u drugom setu propustila servis za pobjedu.

Linker
29. travanj 2024 14:57