Emma Raducanu

 BARBARA GINDL Afp
‘MOMCI, PROVALILI STE ME‘

Senzacionalnu osvajačicu US Opena trenirat će bivši trener Donne Vekić. Nisu se rastali kao prijatelji

Suradnja je pukla prošlog ljeta u jeku priprema za nastavak sezone prekinute zbog pandemije
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. studeni 2021. 13:16

Emma Raducanu je pronašla trenera s kojim će krenuti u osvajanje WTA Toura nakon što je u najvećoj senzaciji ikada trijumfalno prošetala do naslova na US Openu s deset pobjeda (tri u kvalifikacijama) bez izgubljenog seta. Mlada Britanka (19. rođendan će proslaviti za dva dana) je vrlo brzo nakon povratka iz New Yorka obznanila da se rastaje s trenerom Andrewom Richardsonom i da je u potrazi za iskusnim stručnjakom, koji će je povesti u nove pobjede u 2022. godini.

Raducanu je, logično, postala instant zvijezda u Velikoj Britaniji, ali i širom svijeta, rado viđena na svim mondenim okupljalištima i događajima, sponzori se otimaju za nju, ali ona je svjesna da je pravi izazovi tek očekuju i da je u tenisu još u statusu početnice bez obzira na ono što je kreirala u Flushing Meadowsu. Potreba za prekaljenim stručnjakom osjetila se u njenim mečevima nakon New Yorka, jer je glatko poražena (2:6, 4:6) od Aliaksandre Sasnovič (WTA 100) u Indian Wellsu. U Cluju je dočekala prvu pobjedu (4:6, 7:5, 6:1) na WTA Touru protiv Polone Hercog (124), pa i plasman u četvrtfinale nakon 6:3, 6:4 protiv Ane Bogdan (106), ali tamo je grubo prizemljena od vršnjakinje Marte Kostjuk (55) sa 6:2, 6:1. Konačno, u utorak je u Linzu kao prva nositeljica eliminirana od kvalifikantice Wang Xinyu sa 6:1, 6:7(0), 7:5.

Istoga su dana britanski novinari saznali da će njen trener postati Torben Beltz, čovjek s kojim je Angelique Kerber došla do dva Grand Slam naslova (Australian Open i Wimbledon 2016) i olimpijskog srebra (Rio de Janeiro), te broja jedan. Nijemac je nakon Kerber vodio našu Donnu Vekić i doveo je u Top 20 (19), ali njihova je suradnja pukla prošlog ljeta u jeku priprema za nastavak sezone prekinute zbog pandemije korona virusa. I nisu se rastali kao prijatelji sudeći prema reakciji naše tenisačice na društvenim mrežama.

- Različiti pogledi na pripremu treninga i predstojećih turnira za nastavak sezone doveli su do toga da krenemo u različitim pravcima – napisao je Beltz u srpnju prošle godine.

- Prvi put čujem za različite poglede na trening i raspored turnira – ironično je odgovorila Vekić.

Rasprava na društvenim mrežama je tu stala, Beltz se po treći put udružio s Kerber i opet je bio uspješan s obzirom da je 33-godišnja Njemica pred kraj ove godine osvanula u Top Tenu, a sezonu će završiti na 17. mjestu. Kerber je u ponedjeljak objavila da nastavlja sama, a britanski su novinari saznali da je do kontakta Raducanu i Beltza došlo već prije dva tjedna.

- Momci, provalili ste me – priznala je Raducanu nakon poraza u Linzu.

Linker
19. svibanj 2024 12:21