Dominic Thiem 

 CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
ATP Gstaad

Thiem protiv Berrettinija: Dvojica povratnika borit će se za mjesto u finalu

Jedan od njih će imati priliku ponovno se nadmetati za ATP naslov
Piše: HinaObjavljeno: 22. srpanj 2022. 15:50

Austrijski tenisač Dominic Thiem (ATP - 274.) i Talijan Matteo Berrettini (ATP - 15.) plasirali su se u polufinale ATP turnira u švicarskom Gstaadu te će u subotnjem međusobnom dvoboju odlučivati o plasmanu u finale.

Radi se o dvojici povratnika nakon operacija na desnoj, igračkoj ruci, a jedan od njih će imati priliku ponovno se boriti za ATP naslov, s tom razlikom što 28-godišnjeg Austrijanca u finalu nije bilo od londonskog ATP Finala 2020., dok je Berrettini odmah po povratku nakon tromjesečne stanke osvojio naslove na ovogodišnjim turnirima s travnatom podlogom u Stuttgartu i londonskom Queen‘s Clubu.

Thiem je do svog prvog polufinala na ATP Touru nakon prošlogodišnjeg madridskog Mastersa stigao pobijedivši u četvrtfinalu Swiss Opena Peruanca Juana Pabla Varillasa (ATP - 115.) sa 6-4, 6-3.

Berrettini je zbog zaraze koronavirusom morao propustiti nastup na ovogodišnjem Wimbledonu, gdje je 2021. došao do finala, pa je u Gstaadu nastavio pobjednički niz s travnate podloge. Do 11. pobjede zaredom došao je protiv Španjolca Pedra Martineza (ATP - 52.) kojeg je svladao s 3-6, 7-6 (5), 6-1. Martinez je u "tie-breaku" drugog seta vodio s 5-1, ali je Berrettini nanizao šest poena zaredom i u trećem setu suparniku prepustio još samo jedan gem.

Berrettiniju je ovo i osma pobjeda u Gstaadu, gdje je nastupio i 2018. kad je došao do prvog od svojih sedam naslova.

Dominic Thiem ima niz od sedam pobjeda u Gstaadu, gdje je posljednji put nastupio 2015. i osvojio pobjednički trofej.

ATP Gstaad - četvrtfinale

Dominic Thiem (AUT) - Juan Pablo Varillas (PER) 6-4, 6-3

Linker
15. svibanj 2024 03:08