AFP
ATP RIM

Čilić bez izgleda protiv Nadala, jedva je uzeo četiri gema; Novak razbio Soderlinga

Marin Čilić bio je bez ikakvih izgleda protiv prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala u četvrtfinalu ATP turnira iz Masters 1000 serije u Rimu. Španjolac je slavio sa 6-1, 6-3
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. svibanj 2011. 18:38

Marin Čilić bio je bez ikakvih izgleda protiv prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala u četvrtfinalu ATP turnira iz Masters 1000 serije u Rimu. Španjolac je slavio sa 6-1, 6-3. Nadal se posljednjih dana žalio na virozu, ali protiv prvog hrvatskog reketa se to na rimskoj zemlji nije vidjelo. Ekspresno je peterostruki pobjednik ovog turnira došao do 5-0, iskoristivši prve break-lopte u drugom i četvrtom gemu uvodnog seta.

Nešto se bolje držao Čilić na startu drugog seta, sve do 3-3 nije bilo prilika za obrat, ali onda je Nadal ponovno dodao gas i s dva breaka zaključio meč za sat i 25 minuta. Bio je to treći međusobni ogled ove dvojice tenisača i druga pobjeda "kralja zemlje". Čilić je slavio 2009. u Pekingu, da bi mu Nadal uzvratio ove godine u osmini finala Australian Opena.

Vodeći tenisač ATP-ove ljestvice će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja sedmog i 16. nositelja, Tomaša Berdycha i Richarda Gasqueta.





Ni dalje se ne nazire kraj pobjedničkoj seriji Novaka Đokovića. Srpski je tenisač u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu došao do 35. pobjede ove godine u isto toliko odigranih mečeva...





Drugi igrač svijeta je lakoćom s rimske zemlje otpuhao Šveđanina Robina Söderlinga, za samo sat i 17 minuta bilo je 6-3, 6-0. Đoković je samo na početku dvoboja imao malo problema, što je Söderling iskoristio i već u prvom gemu napravio break. No, nije se dugo imao prilike radovati jer je već u sljedećem gemu izgubio svoj servis. Osvojio je potom još dva gema, ali nakon toga je za njega sve krenulo nizbrdo.

Đoković je nakon 3-3 u prvom setu nanizao devet gemova i ekspresno zaključio meč. Söderling je kod 3-0 u drugom setu zatražio medicinsku stanku, ali ni nakon nje nije imao odgovor za suparnikovu igru. Štoviše, Đoković je završio meč s 15 osvojenih poena u nizu!

Za srpskog je tenisača to šesta pobjeda u sedam dosadašnjih ogleda sa Söderlingom koji je jedino slavlje ubilježio 2009. na ATP Finalsu.

Đokovića sada čeka Andy Murray koji je ranije sa 1-6, 6-1, 6-1 svladao Nijemca Floriana Mayera i postao prvi Britanac u polufinalu Rima nakon 1932. godine.

Rafael Nadal, koji je u četvrtfinalu bio bolji od našeg Marina Čilića, u subotu će igrati protiv Richarda Gasqueta. Francuz je dan nakon pobjede protiv Rogera Federera nadigrao i Čeha Tomaša Berdycha sa 4-6, 6-2, 6-4.

ATP Rim, četvrtfinale:

Nadal (1) – Čilić 6-1, 6-3

Gasquet (16) – Berdych (7) 4-6, 6-2, 6-4

Murray (4) – Mayer 1-6, 6-1, 6-1

Đoković (2) – Söderling (5) 6-3, 6-0

Linker
26. travanj 2024 15:24