WILLIAM WEST
ŠTO STARIJI - TO BOLJI

Doktor Ivo kao Connors! Div sa Šalate pobjeđuje i u 42. godini, odmah mu čestitao i Ivan Ljubičić

Na prvom ATP-turniru sezone u američkom Delray Beachu Karlović je pobijedio Pabla Andujara.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2021. 07:59

Nije ga bilo od listopada kad je glatko izgubio na startu kvalifikacija u Kolnu od Austrijanca Polmansa, ali vratio se... Nismo ni sumnjali! Ivo Karlović, dečko koji će 28. veljače napuniti 42 godine, ostvario je pobjedu na startu nove teniske sezone. U Delray Beachu je, jasno u 1. kolu, nakon velike borbe pobijedio osam godina mlađeg španjolskog tenisača Pabla Andujara.

Meč je trajao čak dva sata i 15 minuta, a zanimljivo, nije ponudio niti jedan "tie break". Karlović je svoje setove pobjeđivao sa 6:3 (prvi) i 6:4 (odlučujući) dok je onog srednjeg izgubio sa 7:5. Ispalio je "Doktor" čak 27 as-servisa, imao 62 posto prvog servisa, taman dovoljno za prvo slavlje protiv Andujara u karijeri.

U 2. će kolu Karlović igrati protiv 293. igrača svijeta, ekvadorskog 28-godišnjaka Roberta Quiroza. S njime se pak susreo jednom u karijeri, i pobijedio ga. Bilo je to u listopadu 2018. godine, u dvorani kanadskog Calgaryja. Pogađate, Karlović je u trećem setu dobio s njegovih 7:6.

Rano jutros, javio se na Twitteru i naš drugi proslavljeni tenisač, Ivan Ljubičić. Podsjetio se kako su Karlović i on još davne 1995. godine pobjeđivali u paru na umaškom ATP-turniru.

Linker
28. travanj 2024 16:45