ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
Zanimljiv komentar

Đoković sve iznenadio: Novinarima iznio revolucionarnu ideju koja mijenja tradiciju i izazvao polemiku

‘To bi onda dovelo da postoje puno manje šanse da napravim ono što sam napravio u New Yorku‘
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2020. 11:48

Novak Đoković uvjerljivom je pobjedom izborio plasman u osminu finala Roland Garrosa.

Prvi nositelj i najbolji tenisač svijeta je sa 6:0, 6:3, 6:2 pobijedio Kolumbijca Daniela Galana, a onda je kasnije na press konferenciji progovorio o zanimljivim temama.

Možda najzanimljivija je bila ona vezana uz linijske suce. Naime, Đoković je postavio pitanje jesu li linijski suci i sutkinje uitsinu potrebni u svjetlu činjenice da postoji tehnologija koja može preciznije ustvrditi je li loptica bila dobra ili ne.

"Imam veliko poštovanje prema tradici i kulturi ovog sporta kada se radi o ljudima koji su na terenu tijekom meča, uključujući linijske suce, ali zaista ne vidim zašto bi baš svaki turnir u ovako tehnološki naprednoj eri ne bi imao ono kao u Cincinnatiju", rekao je Đoković, a njegovo će mišljenje zasigurno izazvati podijeljena mišljenja i polemike.

"Tehnologija je toliko napredovala da apsolutno ne postoji razlog zašto bi linijski suci bili potrebni na terenu. To je moje mišljenje. Naravno da razumijem da je tehnologija skupa i da je to i ekonomski problem, ali osjećam da krećemo prema tome i da prije ili kasnije neće biti razloga da se linijski suci zadrže. Djeca koja skupljaju loptice uz teren se trebaju zadržati, ali iskreno, linijski suci ne. Možda biste mi vi mogli reći neki jaki razlog da ih zadržimo, osim tradicije?", upitao je novinare Đoković.

Nakon što nije dobio konkretan odgovor Đoković je dodao:

"To bi onda dovelo da postoje puno manje šanse da napravim ono što sam napravio u New Yorku."

Dotaknuo se i neobičnog detalja i trenutka kada je protestirao kod suca u drugom setu i tražio prekid zbog kiše.

"Pričao sam sa supervizorom prije meča i moje je pitanje odmah bilo zašto se krov ne zatvori i zašto se tako ne odigra cijeli meč? Vidio sam prognozu i uopće nije dobro izgledalo. Kada je meč krenuo sudac je mislio da se može igrati. Razumio bih to da nema krova, ali upravo zbog ovoga je i napravljen. Gubi se vrijeme dok se krov zatvori, namoči se jedna strana terena i mora se čekati. Da, mislio sam da je pogrešna odluka da se krov odmah nije zatvorio", objasnio je Đoković.

Linker
13. svibanj 2024 08:22