Iga Swiatek čak 37 mečeva ne zna za poraz

 SEBASTIEN BOZON Afp
TURNIR U WIMBLEDONU

Franko Škugor i Treat Huey ispali, sjajna Iga Swiatek izjednačila 25 godina star rekord Martine Hingis

Posljednji poraz Swiatek je doživjela još u veljači u Dubaiju nakon čega je krenuo nevjerojatan niz
Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2022. 19:49

Hrvatski tenisač Franko Škugor i njegov filipinski partner Treat Huey nisu se uspjeli plasirati u drugo kolo turnira muških parova na Wimbledonu, gdje su ih u dvoboju prvog kola pobijedili Portugalci Nuno Borges i Francisco Cabral sa 7:6 (11), 3:6, 5:7, 6:3, 6:2.

Škugor i Huey su u 'tie-breaku' prve dionice meča propustili tri set-lopte (6:5, 8:7, 10:9), ali nijednu nisu imali na svoj servis. Hrvatsko-filipinska kombinacija je osvojila sljedeća dva seta, ali Portugalci su bili bolji do kraja meča te u pet setova došli do pobjede.

U drugom kolu će igrati Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek. Finalisti Roland Garrosa pobijedili su u prvom kolu Amerikance Stevea Johnsona i Sam Querreyja sa 6:3, 7:6 (2), 6:7 (4), 7:5. Sljedeći suparnici hrvatsko-američkog para su Poljaci Lukasz Kubot i Szymon Walkow.

U četvrtak su svoje suparnike u drugom kolu saznali Nikola Mektić i Mate Pavić. To će biti Amerikanci Nicholas Monroe i Tommy Paul koji su sa 6:3, 7:6 (5), 7:6 (5) bili bolji od bosansko-hercegovačkog predstavnika Tomislava Brkića i Indijca Ramkumara Ramanathana.

Swiatek izjednačila rekord Hingis

Prva tenisačica svijeta, Poljakinja Iga Swiatek ostvarila je 37. uzastopnu pobjedu svladavši u 2. kolu Wimbledona Nizozemku Lesley Pattinamu Kerkhove sa 6:4, 4:6, 6:3 te tako izjednačila rekordni niz pobjeda na WTA Touru kojega je 1997. godine postavila Švicarka Martina Hingis.

Swiatek, koja je u 1. kolu nadigrala Janu Fett, može produžiti svoj pobjednički niz te postaviti novi rekord u 3. kolu u kojem će joj suparnica biti Francuskinja Alize Cornet.

Posljednji poraz Swiatek je doživjela još u veljači u Dubaiju nakon čega je krenuo niz tijekom kojega je osvojila Dohu, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Rim, Madrid i Roland Garros.

Linker
27. travanj 2024 14:26