DAMIR KRAJAC CROPIX
FINALE JUNIORA

Mladi Splićanin u prilici je ispisati povijest i napraviti ono što je za dlaku izmaklo legendama HR tenisa

Dosad su šansu imali Ivan Ljubičić 1996. i Mario Ančić 2000. godine
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. srpanj 2022. 07:59

Još jedna pobjeda nedostaje Splićaninu Miliju Poljičku da za sebe i hrvatski tenis upiše povijesni uspjeh. Splićanin će danas (od 14 sati na terenu broj 1) igrati finale juniorskog turnira, a u slučaju pobjede postat će prvi Hrvat s tom titulom.

Dosad su, naime, u prilici bili Ivan Ljubičić, koji je 1996. godine izgubio od Vladimira Volčkova, te Mario Ančić, koji je 2000. poražen od Nicolasa Mahuta.

Poljičak će svoju priliku imati protiv Michaela Zhenga, Amerikanca koji je 24. na ITF-ovoj renking listi najboljih svjetskih juniora, dok je Splićanin trenutačno peti, a početkom ove godine bio je i drugi na toj istoj listi. No, prije mjesec dana u Roland Garrosu, Zheng je bio bolji i meču 2. kola...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Ulazak u finale puno znači meni, ali i cijeloj mojoj obitelji, prijateljima, svima koji prate tenis u Hrvatskoj - pričao je Poljičak za ITF-ovu stranicu.

Mili je, inače, uoči četvrtfinala imao problema sa želučanom virozom, spavao samo tri sata i povraćao tijekom noći, ali i takav je uspio pobijediti Kiliana Feldbauscha. Dan kasnije je osjetio i bol u kuku, zbog čega je predao meč parova, ali je u singlu prošao dugogodišnjeg rivala s Španjolca Pedra Rodenasa.

Linker
06. svibanj 2024 13:35