Nadal je dio meča protiv Fritza odigrao s trakom na trbuhu

 ELLA LING/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ella Ling/Shutterstock Editorial/Profimedia
RAFIN KOLEGA PROGOVORIO

‘Nadal igra ozlijeđen 4 sata i 20 minuta? Da, sigurno! Ljudi, prestanite vjerovati svemu što se piše‘

Fognini je bez dlake na jeziku poručio što misli o Nadalovim ozljedama, no Fritz misli suprotno
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2022. 09:49

Imao je problem s trbušnim zidom, u drugom setu bilo je sve skupa na korak do Nadalove predaje, ali... Nikada. Rafa je pobijedio Taylora Fritza s 3:2 u setovima i ušao u polufinale Wimbledona. Utrka za kalendarskim Grand Slamom se nastavlja, a do slavlja u All England Clubu i ukupno 23. GS-titule u karijeri preostale su još dvije prepreke. No, zaista je fascinantan način na koji je Nadal odigrao i taj meč, kako se vratio iz, činilo se, bezizlazne situacije.

image

Fabio Fognini

SEBASTIEN BOZON Afp

Mnogi Nadalovi fanovi, ali i oni koji igraju ili prate tenis dvoje u to je li Nadalova ozljeda stvarna, odnosno, je li toliko ozbiljna da mu priječi normalno igranje. Jedan od onih koji ne vjeruje Nadalu, koji misli da izmišlja i glumi je Fabio Fognini. Talijanski tenisač na svojim je profilima društvenih mreža podijelio nekoliko napisa o ozljedi Rafe uz komentar:

- Nadal ozlijeđen igra 4 sata i 20 minuta? Da, sigurno! Ljudi, molim vas, prestanite vjerovati svemu što se piše... - rekao je Fognini koji je i inače poznat kao čovjek koji ne preže od bilo kakvog izražavanja svojeg mišljenja.

S druge strane, Taylor Fritz, Nadalov suparnik u četvrtfinalu Wimbledona misli da Španjolac nije izmislio ozljedu.

- Ne, mislim da to nije bilo izmišljeno. Njegov servis je pao u brzini, nekih 10-15 milja na sat. Ne bi to bilo bez razloga. Kasnije se njegovo kretanje popravilo, bio je sjajan u defanzivi. Mislim da je trpio bol za vrijeme igre. Bio je sjajan meč, ali mene osobno ovo boli možda i najviše od bilo kojeg izgubljenog meča do sada u karijeri - rekao je Amerikanac.

Linker
26. travanj 2024 18:27