WILLIAM WEST Afp
GOVOR UOČI FINALA

Novak Đoković pogođen zbog očevog skandala: ‘Ovo mi nije trebalo, sve je počelo krivim prijevodom...‘

‘Žao mi je što je došlo do ovoga, nije bilo namjere podržati bilo kakav rat‘, rekao je nakon pobjede
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2023. 16:41

Nakon što je izborio finale Australian Opena pobjedom nad Tommyjem Paulom, srpski tenisač Novak Đoković komentirao je skandaloznu situaciju unutar koje se našao njegov otac Srđan. Podsjetimo, Srđan Đoković našao se na meti brojnih kritika nakon što je u javnost puštena video snimka na kojoj slavi Novakovu pobjedu u osmini finala, a pritom je u društvu srpskih navijača koji otvoreno pokazuju ruske simbole i šalju proruske poruke, što je organizator Australian Opena striktno zabranio.

O događaju su stav već iznijeli otac Đoković, javio se i organizator Tennis Australia, pa i ukrajinska tenisačica Marta Kostjuk iznijela je svoje mišljenje, a nakon polufinalnog meča red je napokon došao na lovca na 22. Grand Slam titulu. Kaže, sve je pogrešno interpretirano.

- Žao mi je što je pogrešno tumačenje stiglo do ove razine. Bilo je razgovora s direktorima turnira, s medijima... Nije mi zadovoljstvo to gledati. Moj otac je, kako je i sam objasnio, nakon svakog meča išao na druženje s mojim obožavateljima da bi im se zahvalio. Sve je počelo pogrešnim prijevodom njegovih riječi u medijima", rekao je Đoković, pa nastavio sa svojom verzijom viđenog i nadovezao se na snimku na kojoj navijači pored njegova oca uskliču "živjela Rusija".

- Moj otac je rekao ‘živjeli‘, a mediji su to pogrešno interpretirali. Žao mi je što se to protumačilo tako kako jest, nije bilo namjere podržati bilo kakav rat. Kako bilo, ovo mi nije trebalo, nadam se da ćemo se fokusirati na tenis - poručio je.

Njegov otac nije prisustvovao polufinalnom ogledu, kako kaže, da ne izaziva dodatne smetnje.

- Vidjet ćemo hoće li doći u nedjelju na finale, donijet ćemo zajedničku odluku. Nadam se da će biti sa mnom - rekao je za kraj.

U finalu će igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa, grčkog tenisača s kojim se susreo i prošle godine u završnici Roland Garrosa. Tada je pobjedio, te još devet puta ranije na ostalim turnirima.


POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Linker
03. svibanj 2024 06:36