Novak Đoković

 OSCAR GONZALEZ Nurphoto Via Afp
BITKA SE NASTAVLJA

Ovo je Đokovićev plan ako mu ukinu vizu! Cure detalji plana B, uslijedit će pravni blitzkrieg

Prvi tenisač svijeta mogao bi zaigrati i ako ga ministar Hawke odluči deportirati. Evo i kako...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 10:15

Sedam dana traje saga u kojoj Novak Đoković želi ostati u Australiji i igrati na prvom ovosezonskom Grand Slam turniru koji u pondedjeljak počinje u Melbourneu. Dolazak s vizom, oduzimanje iste, imigracijski pritvor, suđenje i sloboda, a što dalje? Odluku još uvijek nije donio australski ministar imigracije Alex Hawke, a kako stvari stoje, nećemo je dočekati niti na kraju četvrtka, po našem vremenu.

Đoković je dakle, vizu dobio, ispostavilo se, s pravom. Vraćena mu je nakon četverodnevnog boravka u imigrantskom kampu, a sada je može svojim diskrecijskim pravom oduzeti samo ministar. Organizatori Australian Opena, na kojem je Đoković prvi nositelj, već imaju plan B u slučaju da se Novaka ipak deportira kući. No, kako doznaju tamošnji mediji, i Đoković ima svoj plan nastavka pravne borbe u slučaju da Hawke iskoristi svoje pravo na opoziv vize.

Prvo, australskom The Ageu je izvor iz tamošnje Vlade naveo da većina ministara razmišlja u pravcu ukidanja Đokovićeve vize. Naravno, to su još uvijek neslužbene informacije. Ali, i druga strana ima spreman kontranapad.

Odvjetnički tim srpskog tenisača odmah će uložiti žalbu kako bi se izbjegla deportacija. Žalbeni postupak istu bi odgodio, ali nagađa se da bi se čitav proces brzo riješio, možda čak i do početka turnira. Pretpostavlja se, sada je to potvrđeno s više strana, da bi konačna ministrova odluka bila donesena u petak, a da bi se onda najkasnije u ponedjeljak razriješilo i pitanje eventualne žalbe.

Podsjetimo, Hawke je odluku o zadržavanju u imigrantskom kampu mogao donijeti još u ponedjeljak, do četiri sata nakon presude Saveznog suda o puštanju na slobodu, ali to je izostalo. Sada se u njegovu kabinetu "češljaju" svi papiri koje je poslao Đokovićev pravni tim, a tiču se PCR-testova, formulara za vizu i ostale papirologije u kojoj je već pronađeno i dosta spornog materijala.

Australski The Age zaključuje da bi se eventualna druga pravna bitka protiv Australije za Đokovića mogla odviti preko vikenda, a prema navodima drugih strana, organizator bi njegov meč 1. kola Australian Opena protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića pomicao skroz do srijede, bude li trebalo čekati...

Linker
23. travanj 2024 17:32