ANDREAS SOLARO Afp
ZANIMLJIVA REAKCIJA

Rafael Nadal uoči Roland Garrosa kojeg je osvojio 13 puta: ‘Ja favorit? Ne, daleko od toga...‘

Zanimljiva je bila press konferencija Rafaela Nadala uoči početka Roland Garrosa
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2022. 15:53

Nadal na ovogodišnjem Roland Garrosu brani polufinale, a suparnik na startu mu je Australac Jordan Thompson. Glavna tema presice bilo je Nadalovo zdravstveno stanje i ozljeda stopla koja mu je stvorila velike probleme na turniru u Rimu.

"Ovdje sam da bih igrao tenis. Da ne mislim da je to moguće, ne bih bio ovdje. Zdrav sam i spreman da igram tenis najbolje što mogu. Stopalo mi je bolje i zato sam ovdje. To što mi se dogodilo u Rimu mi se često događa i na treninzima", rekao je Nadal.

Iako se nalazi u krugu favorita, rijetko tko trenutno vidi Nadala kao favorita broj 1 u Parizu.

"Jesam li ja favorit? Ne, daleko od toga. Ja sam jedan od kandidata. Kada sam bio favorit, to me nije previše zanimalo. Danas, u petak uoči turnira, ja nisam favorit. Ali nikad ne možete znati što će se dogoditi", objasnio je Španjolac.

Upitan za ždrijeb koji ga je smjestio na stranu s Novakom Đokovićem (susret moguć u četvrtfinalu) i Carlosom Alcarazom (moguć susret u polufinalu), Nadal je rekao:

"Ždrijeb? Mentalno ne utječe na mene. Naravno da vidim da su tu jako dobri igrači, ali ovo je Grand Slam i ne znate što se može dogoditi. Puno je mečeva do tih na koje mislite", zaključio je osvajač 13 rekordnih naslova na Roland Garrosu.

Linker
27. travanj 2024 03:45