DODIG ISPAO

POBJEDA KARIJERE Borna Ćorić senzacionalno izbacio 13. tenisača svijeta Gulbisa

S druge strane hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u dvoboju 2.kola ATP turnira u Baselu od Belgijanca Davida Goffina s 7-6 (0), 6-4 za sat i pol igre
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 22. listopad 2014. 18:14

Borna Ćorić napravio je još jednu veliku stvar u sezoni koja ga je definitivno lansirala u tenisku orbitu. Sedamnaestgodišnji Zagrepčanin svladao je u prvom kolu ATP turnira u Baselu 13. igrača svijeta Ernestsa Gulbisa 7-6(2), 6-3 za prvu pobjedu nad Top 20 igračem u karijeri.

Ćorić je u Basel došao s pozivnicom te u sat i pol tenisa pokazao zašto su organizatori odlučili „uložiti“ u njega. Šestopostavljeni Latvijac poveo je 5-3 u prvom setu, ali mentalno stameni Ćorić nije očajavao. Uz svoj zaštitni znak, fanatičnu borbenost, nadigrao je talentiranog Latvijca i u udarcima za foršpane sportskih emisija. Tako će se njegov pasing nakon loba, kojim je kod 3-3 dignuo tribine na noge, sigurno vrtjeti na ATP-evoj stranici.

Ipak, njemu će od sjajnog YouTube klipa biti puno važnija pobjeda koju je sazidao breakom kod zaostatka 3-5. Gulbis je od tog trenutka počeo padati, sve više vrtjeti desnim ramenom koje djeluje načeto i poklanjati Borni dosta laganih poena. Ipak, Ćoriću ne treba oteti niti djelić zasluga za veliku pobjedu jer je servirao sjajno, bekhendom razbijao Gulbisa, a svojim se slabijim udarcem, forhendom, čvrsto držao u izmjenama. Uz to, servis ga je služio vrlo dobro, pa je lako prebrodio i gubitak servisa kod vodstva 3-1 u drugom setu. Već u sljedećem gemu vratio je prednost i držao je do kraja meča.

Ova mu je pobjeda donijela 45 bodova (upisat će mu se samo deset jer mu u ponedjeljak otpada 35 bodova za naslov na Futuresu u Nigeriji prošle godine) i sjajan temelj za napad na Top 100 do kraja godine. U toj bi utrci trenutačno 124. igrač svijeta osvojio novih 45 bodova ako bi svladao Kazahstanca Andreja Golubjeva.

Goffin izbacio Dodiga!

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u dvoboju 2.kola ATP turnira u Baselu od Belgijanca Davida Goffina s 7-6 (0), 6-4 za sat i pol igre.

Dodig je izgubio prvi set nakon što u "tie-breaku" nije osvojio nijedan poen, a potom je u drugom setu čak triput gubio svoj početni udarac. Ivan je imao samo 47 posto ubačaja prvog servisa u meču. Bio je to prvi susret Dodiga i Goffina, koji zauzima 28. mjesto na ATP ljestvici i sedmi je nositelj turnira u Baselu.

Ranije je u Baselu mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić, ostvario je najveću pobjedu u karijeri svladavši u 1. kolu 13. igrača svijeta, Latvijca Ernestsa Gulbisa, sa 7-6 (2), 6-3. Ćorić, koji je u glavni turnir ušao s pozivnicom, do pobjede nad 6. nositeljem Swiss Indoorsa stigao je preokretom u prvom setu u kojem je Latvijac vodio 5-3, ali do set-lopte nije stigao. Ćorić je bio nadmoćan u tie-breaku, a na isti je način nastavio igrati i tijekom drugog seta. Hrvatski tenisač poveo je 3-1 pa izgubio servis, ali je još jednim breakom stigao do ključne prednosti. Ćorić je propustio tri meč-lopte na servis Gulbisa u osmom gemu, ali je već u sljedećem bez izgubljenog poena zaključio servis za sjajnu pobjedu. Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, 66. na ATP ljestvici.

Na turniru u Baselu nastupa i Ivo Karlović, koji u četvrtak igra s Francuzom Kennyem de Schepperom. (Hina)

Linker
13. svibanj 2024 07:42