NEZAUSTAVLJIVI HRVAT

REZULTAT KARIJERE Ćorić izborio četvrtfinale Basela i dvoboj protiv Nadala!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 23. listopad 2014. 17:40

Borna Ćorić nastavlja sa sjajnim tenisom u Baselu. Na turniru iz serije ATP 500 17-godišnji se Zagrepčanin plasirao u četvrtfinale svladavši Kazahstanca Andreja Golubjeva 6-4, 6-4.

Nakon što je u prvom kolu bio bolji od 13. igrača svijeta, Latvijca Ernestsa Gulbisa, Ćorić je odigrao još jedan sjajan meč. U prvom je setu odjurio do 5-2 s dvostrukim breakom, pa jedini put u meču izgubio servis, ali i završio posao kod 5-4. U drugom se setu Kazahstanac rođen u Rusiji držao do 3-3, ali je Bornin break u dugačkom sedmom gemu odlučio pobjednika.

Osim 90 bodova (upisat će mu se 55 jer mu u ponedjeljak otpada 35) i rezultata karijere (jedini dosadašnji ATP četvrtfinalu, onaj u Umagu, bio je na turniru serije ATP 250), Borni je ova pobjeda donijela i ogroman izazov u vidu sljedećeg protivnika. Njemu je ime - Rafael Nadal!

Prošlog su prosinca proveli tjedan dana na zajedničkim treninzima u Manancoru, a Borna će sada imati priliku osjetiti i kakav je 14-erostruki Grand Slam pobjednik u službenim mečevima.

Linker
12. svibanj 2024 19:54