JOHN MACDOUGALL Afp
OTVORIO SE BRITANCIMA

Becker o životu iza rešetaka: ‘Ubojice, silovatelji, dileri... Gledaš preko ramena i preživljavaš iz dana u dan‘

Legendarni njemački tenisač dao je nakon izlaska iz zatvora prvi intervju za neku englesku televiziju
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2023. 14:03

Boris Becker i njegov boravak u zatvoru i dalje je zanimljiva tema brojnim sportskim medijima. Podsjetimo, nekadašnji njemački tenisač je odslužio devet mjeseci kazne zbog utaje poreza, a iz zatvora je izašao u prosincu prošle godine.

Becker je odmah po izlasku iz zatvora dijelu medija ispričao što se sve događalo dok je bio zatvoren, a sada je dao i prvi intervju za neku britansku televiziju o cijeloj priči. U ranijem intervjuu za jednu njemačku televiziju je rekao kako se u zatvoru bojao za život, a sada je pojasnio neke detalje.

- U zatvoru je opasno. Cijelo vrijeme moraš gledati preko ramena jer ne znaš tko je u ćeliji do tvoje. Teško je i prihvatiti činjenicu da si okružen ubojicama, silovateljima, dilerima i krijumčarima ljudi. Sa svima dijeliš kantinu i moraš naučiti kako se s njima odnositi - ispričao je trostruki osvajač Wimbledona.

- Preživljavaš iz dana u dan. Svaki dan je opasan. Zatvor je stvarno teško mjesto i prava kazna. Tko god kaže da nije tako laže. U zatvoru se moraš brzo okružiti sa snažnim ljudima jer moraš imati zaštitu kako bi preživio iz tjedna u tjedan - nastavio je Becker.

Nekadašnji njemački tenisač je osuđen u travnju 2022. na dvije i pol godine te odslužio manje od polovice kazne prije nego je pušten. No, trenutno mu je zabranjen dolazak u Englesku.

- Nedostajat će mi Wimbledon ove godine, ali se nadam da ću uskoro moći natrag u Englesku i London jer mi je to najdraži grad na svijetu - zaključio je Becker.

Linker
21. svibanj 2024 16:08