AP
ROLAND GARROS

Dodig izborio sa svojim partnerom Marcelom Melom plasman u četvrtfinale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2012. 16:06

Ivan Dodig, 57. tenisač svijeta na svjetskoj rang-ljestvici igre parova, izborio je zajedno sa svojim partnerom, Brazilcem Marcelom Melom, plasman u četvrtfinale te konkurencije na Roland Garrosu.

Učinili su Dodig i Melo to na impresivan načun. U ogledu osmine finala, slavili su protiv protiv 8. nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera i Nijemca Philippa Petzschnera, koji su 2010. godine osvojili Wimbledon, a lani US Open. Bilo je 6-3, 6-1 za samo 53 minute igre!

Dodig i Melo realizirali su četiri od devet break-lopti, te spasili samo jednu u meču s kojom su bili suočeni.

U četvrtfinalu će Dodig i Melo igrati protiv boljih iz ogleda četvrtih nositelja, Poljaka Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog, te 14. nositelja, Talijana Danielea Braciallija i Potita Staracea.

Ivan Dodig ove godine je odigrao dva finala u parovima na ATP turnirima, u Zagrebu s Matom Pavićem i u Memphisu s istim partnerom s kojim odlično gura i u Parizu, Marcelom Melom.

Roland Garros, parovi, osmina finala:

Dodig / Melo - Melzer / Petzschner 6-3, 6-1

Južnij usred meča ispisao na terenu ''oprostite''

Ruski tenisač Mihail Južnij bio je toliko frustriran svojom izvedbom u ogledu 3. kola Roland Garrosa protiv Španjolca Davida Ferrera, da je nogom usred meča na terenu ispisao riječ ''sorry''...

Ferrer je pobijedio 6-0, 6-2, 6-2. Španjolac je napravio samo 11 neforsiranih pogrešaka, a Rus 39 što je, dakako, za tako mali broj odigranih gemova iznimno puno.

Početkom drugog seta, Južnij je nakon završenog gema, umjesto da krene na stolicu na odmor, s nogom ispisao svoju poruku isprike gledateljima zbog vlastite igre.

Temperamentni Rus je prije četiri godine u Miamiju, revoltiran jednim svojim promašajem u meču protiv Španjolca Nicolasa Almagra, sam sebe reketom izudarao i raskrvario po glavi. Meč je zbog toga bio prekinut i Južnij je morao primiti liječničku pomoć, ali tada je na kraju pobijedio. Ovoga puta mu njegov potez očajnika nije pomogao i uvjerljivim porazom se oprostio od natjecanja.

Roland Garros, tenisači, 3. kolo:

Ferrer (6) - Južnij (27) 6-0, 6-2, 6-2

Linker
01. lipanj 2024 07:03