ATP MARSEILLE

Latvijcu Gulbisu naslov

Gulbis je time zadržao stopostotni učinak u finalnim mečevima na ATP World Touru. Ovo mu je bio peti finale i peti osvojeni naslov u karijeri.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. veljača 2014. 19:08

Latvijac Ernests Gulbis, 23. tenisač svijeta, pobjednik je dvoranskog ATP 250 turnira u Marseilleu. U finalu je pobijedio 10. svjetskog tenisača, domaćeg predstavnika i branitelja naslova Jo-Wilfrieda Tsongu 7-6(5), 6-4 nakon jednog sata i 34 minute igre.

Gulbis je time zadržao stopostotni učinak u finalnim mečevima na ATP World Touru. Ovo mu je bio peti finale i peti osvojeni naslov u karijeri.

Bio je ovo peti dvoboj ovih tenisača i druga uzastopna pobjeda Gulbisa, nakon što je Tsonga dobio prva tri meča.

Do naslova je Gulbis stigao trima uzastopnim pobjedama nad francuskim tenisačima. Prvo je u četvrtfinalu pobijedio Nicolasa Mahuta, pa u polufinalu prvog nositelja Richarda Gasqueta, a sada u finalu i Tsongu.

Nadvisio je Latvijac svog suparnika u finalnom meču po broju asova (14-8), te iskorištenosti i na prvom i na drugom servisu. Izborio je čak 11 break lopti u meču od kojih je iskoristio jednu u drugom setu, dok Tsonga nije realizirao niti jednu od svoje dvije u meču.

Tsonga je turnir u Marseilleu osvojio dva puta, 2009. i prošle godine, ali ovom prilikom nije uspio stići do treće uzastopne titule. Ovo mu je ukupno bio 19. finale karijere, ostao je 10 osvojenih naslova.

ATP Marseille, finale:

Gulbis (3) – Tsonga (2) 7-6(5), 6-4

Linker
02. lipanj 2024 11:54