Mirosław Skrzypczyński (lijevo) se bori s brojnim optužbama na svoj račun

 Foto Olimpik/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

Nižu se optužbe na račun predsjednika Saveza: ‘Nije normalan, bojim ga se; dirao me još dok sam imala 14‘

‘Moja bivša punica je mentalno nestabilna, ona stoji iza svega‘, demantirao je uz prijetnju tužbom
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. studeni 2022. 14:28

Mirosław Skrzypczyński, predsjednik Poljskog teniskog saveza, tukao je igračice koje je vodio, kćerku, bivšu suprugu i punicu, navodi se u članku koji otkriva zakulisne igre koje su ga dovele na vlast. Za Skrzypczyńskog se također govorilo da je zlostavljao maloljetne tenisače i izgradio svoj položaj u zajednici zahvaljujući svojim političkim vezama.

Godinama je to javna tajna u svijetu tenisa. Istina nikada nije ugledala svjetlo dana, jer pod vodstvom Skrzypczyńskog PZT cvjeta: zahvaljujući političkim i društvenim vezama i sporazumima koje je novi predsjednik sklopio prije vladinih izbora, rijeka državnog novca teče u tenis - iz Ministarstva sporta i državnih tvrtki.

Ekskluzivni članak u kojem je puno dokaznog materijala pokazuje da je Skrzypczyński na vlast u PZT-u došao zahvaljujući poznanstvu s Adamom Hofmanom, bivšim glasnogovornikom stranke Pravo i pravda. Političar je pomogao Skrzypczyńskom da pobijedi na izborima za predsjednika Poljskog teniskog saveza 2017.

"Plašila sam ga se, a i dalje ga se plašim. On nije normalan, ne bi smio biti na ovoj poziciji", navela je njegova kćerka pokazujući slike modrica koje joj je, kako je navela, priuštio otac.

Skrzypczyński je sve to odmah demantirao uz prijetnju tužbom.

"Moja bivša punica je mentalno nestabilna, ona stoji iza svega. Da je nešto od toga točno, mislite da tužilaštvo ne bi reagiralo? Mislite li da ja upravljam i tužilaštvom?"

Novinar međutim iznosi i izjavu tenisačice koja je ostala anonimna.

"Neprikladno me je dirao još kad sam imala 14 godina."

Novinar u tekstu tvrdi i sljedeće:

"Svi ljudi s kojima smo pričali, a koji imaju veze s poljskim tenisom i koji su njegovu bivšu suprugu Renatu Skrzypczyński znali osobno, potvrdili su da je nju njezin bivši muž konstantno maltretirao. To je javna tajna poljskog tenisa već godinama. Naša saznanja pokazala su da se Miroslav Skrzypczyński koristio nasiljem ne samo na svojoj porodici, već i trenirajući ostale igračice."

Linker
11. svibanj 2024 10:13