Guillermo Pérez Roldán

 SCREENSHOT: YOUTUBE
ŠOKANTNA ISPOVIJEST

‘Trpio sam zlostavljanje! Otac mi je zabio ananas u usta sa stisnutom šakom, bičevao me, a ukrali su mi 4 milijuna‘

‘Vidim ovo i to me ubija. Ovo što se vidi na snimci je ista stvar koja se dogodila meni...‘, kaže bivši tenisač
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. studeni 2022. 19:00

Argentinski tenisač Guillermo Pérez Roldán stigao je 1988. godine do 13. mjesta u svijetu, a kroz svoju je karijeru osvojio devet naslova. Kasnije je otkrio kako ga je njegov otac Raúl, koji mu je ujedno bio i trener, brutalno zlostavljao.

- Radije bih da sam imao goreg trenera i boljeg oca, samo to. Jako mi je žao, bio je tako dobar u tome što je stvarao, bio je to sustav koji je funkcionirao. No, ja sam izgubio oca. S te strane, želio bih da je on bio sjajni učitelj tenisa, a ja dobar pravnik – kazao je Guillermo Pérez Roldán.

On je za list Olé komentirao video u kojem otac, kineski državljanin koji privremeno živi u Srbiji, brutalno maltretira svoju 14-godišnju kćerku na teniskom terenu.

- Djevojka čak ni ne podiže ruku kako bi se obranila. To nije prvi put da se takvo što dogodilo, a mi koji smo prošli takve stvari znamo da je osoba u tim trenucima paralizirana, da ne možeš reagirati. Oni su glavni – objasnio je Roldán.

Prije dvije godine i on je javnosti u dokumentarnom filmu ‘Confidencial‘ otkrio kako ga je otac maltretirao tijekom teniske karijere.

- Kad sam objavio dokumentarac, rekao sam da ovo neće stati ako nema zakona. To je borba koju želim nastaviti, to nije nešto što sam smislio uzalud. Vidim ovo i to me ubija. Ovo što se vidi na snimci je vrlo ozbiljno, to je ista stvar koja se dogodila meni. Samo što sam ja spustio glavu, a otac me tukao dok se nisam onesvijestio.

Kazao je kako je poruka da se prekine s ovakvom ponašanjem.

- Teško je živjeti s ovako lošim primjerom. Borim se kako se ovakva zlodjela više ne bi događala.

Ono što se njemu događalo, teško je i zamisliti.

- Trpio sam fizičko zlostavljanje. Primjerice, izgubio sam meč, ušao u svlačionicu i on je mi je zabio ananas u usta sa stisnutom šakom. Ili mi je glava bila zaglavljena u kupaonici, ili bi me vezao vrpcama na vrh kreveta. A ukrali su mi četiri ili pet milijuna dolara, ostao sam bez svega što sam osvojio igrajući tenis. Moja stara i moj stari potpisali su da mi skidaju novac s računa – kazao je Guillermo Pérez Roldán.

Posebno se sjeća nemilih scena nakon poraza od Torea Maineckea u prvom kolu turnira u brazilskoj Itaparici.

- Igrao sam na drugoj podlozi, stigao sam s jedne koja je bila super spora. Bilo je vruće, izgubio sam, a nakon utakmice se moj otac popeo na krevet i krenuo me bičevati jer se nisam dobro kretao – zaključio je svoju tužnu priču bivši argentinski tenisač.

Linker
28. travanj 2024 20:15