Clive Brunskill/Getty Images
NAKLON RIVALU

VIDEO: PUBLIKA JE OPET BILA APSOLUTNO NA FEDEREROVOJ STRANI, ALI JEDNIM POTEZOM NAKON MEČA ĐOKOVIĆ JE ZASLUŽIO OVACIJE 'Rogeru svaka čast na tome...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2020. 13:52

Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera sa 7-6 (1), 6-4, 6-3 u polufinalu Australian Opena i tako po osmi put izborio finale na prvom Grand Slam turniru sezone.

Federer je uoči ovoga meča imao problema s ozljedom, neko se vrijeme čak strahovalo da bi mogao predati meč, ali to se nije dogodilo. U 50. jubilarnom meču između ove dvojice igrača, u rivalitetu koji traje od 2006. godine Đoković je slavio 27. put.

Tijekom meča publika je očekivano bila na Federerovoj strani, a izjavom na terenu nakon meča Đoković je izmamio najveći pljesak, veći nego kada je odigrao i najljepše poene u meču.

"Svaka čast Rogeru, što je izašao na teren i borio se, jer se vidjelo da ima problema s kretanjem i u tom segmentu nije bio ni blizu svog najboljeg izdanja", izjavio je nakon dvoboja Đoković koji će se u nedjelju boriti za svoj 17. Grand Slam trofej, a osmi trijumf na Australian Openu donio bi mu i povratak na čelno mjesto ATP ljestvice, koje mu je pred kraj prošle sezone preoteo Rafael Nadal.

"Na početku meča nisam bio posložen kako treba u glavi. Više sam obraćao pozornost na to kako on igra i kako se kreće nego na odigravanje svojih udaraca na pravilan način. To je rezultiralo zaostatkom 1:4 i 0:40. Na kraju sam se nekako iskopao iz zaostatka u prvom setu. Bilo je metlano jako važno da dobijem taj prvi set, nakon čega sam se mogao malo opustiti", dodao je Đoković koji će u velikom finalu igrati protiv pobjednika susreta između Dominica Thiema i Alexandera Zvereva.

Linker
26. travanj 2024 15:13