Arber Hoxha slavi sa suigračima

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
Davorin Olivari
DEČKO IZ DRUGOG PLANA

Govorili su da nije igrač za Dinamo, a upravo je on čovjek koji je riješio prvenstvo

Naklon do poda za Jakirovića, koji je u tjednu najveće tuge dobio najtežu utakmicu karijere
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2024. 07:20

Dinamo je na Rujevici dobio “utakmicu svih utakmica” i tri kola prije kraja stigao na korak do obrane naslova prvaka! Momčad Sergeja Jakirovića ima četiri boda prednosti pred Neverom s Kvarnera i bilo bi svjetsko čudo da maksimirsko društvo ne dođe do nove titule. To je zapravo to, Dinamo je pokazao da je šampionska momčad, tako se ponašaju i utakmice zaključuju oni koji su najbolji, koji znaju kako se osvajaju trofeji.

Rijeka je u nedjelju bila s Rujevice ispraćena s velikim pljeskom, jer su Sopićevi dečki stvarno dali sve od sebe, odigrali su hrabru, momačku utakmicu, pravu mušku. I nitko im ništa ne može zamjeriti, jer bila je to prava Rijeka. Samo, nedostajalo je ono što ima Dinamo, ono što ne može imati svatko, a to je taj pobjednički gen, DNK prvaka.

image

Slavlje igrača Dinama

Ronald Goršić/Cropix

Kompletno prvenstvo Modri su zaostajali, nikako nisu mogli do prve pozicije, ali kad su je preuzeli, znali su je kapitalizirati. Jednostavno, tako to rade veliki. Nećemo se lagati, Rijeka je recimo u prvom poluvremenu bila bolja, izgledalo je kako su Modri na konopcima. Onda je i povela iz jedanaesterca, stvarno se činilo da će Jakirovićeva momčad pokleknuti u riječkom “zmajevom gnijezdu”.

Čovjek koji je tijekom sezone često bio proglašavan gubitnikom, završava kao veliki pobjednik

No bila je to samo optička varka, nema tog zmaja koji će spaliti maksimirsko društvo. Dinamo je ugasio vatru koju je rigao “riječki zmaj”. Jer Modri to mogu, to znaju, šampioni su to. Put prema Dinamovoj pobjedi otvorio je - doktor! Doktor Bruno Petković. Opet, po tko zna koji put veliki nogometni majstor pokazao je što umije, njegov udarac za poravnanje je bio pravi “masterpiece”. Kad u momčadi imate takvog igrača kao što je Petko, onda se uvijek imate pravo nadati, i kad se čini da nada umire. I to je zapravo bilo to, Modri su imali nogometaša koji će imati moći i znanja stvoriti prevagu.

I onda kako to biva, dogodi se ponekad i neočekivano. Jakirović je u igru uveo Arbera Hoxhu, dečka koji je pao u drugi plan, za kojeg su već neki počeli pričati da nije igrač za Dinamo. I baš taj čovjek svojim pogotkom, drugim otkako je došao u plavi dom, stavio je očito točku na ovo prvenstvo! Kakva čudesna priča, kakva nogometna ludnica.

image

Sergej Jakirović

DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

Dinamo je imao iznimno turbulentnu sezonu, često je bio ranjavan, ponekad i teško. Ali Jakirović i njegovi dečki su smogli snage da na kraju sve privedu onako kako treba. I da, osim Petkovića i Hoxhe koju su donijeli veliku, prvenstva vrijednu pobjedu, treba istaknuti trenera, Profu Jakirovića. Dobio je najtežu utakmicu u svojoj trenerskoj karijeri, u tjednu kad je doživio najtežu tugu i emocionalni šok, smrt majke.

Plavim dečkima s treba nakloniti za sve što su uspjeli izvući ove sezone, ali posebni pobjednički vijenac oko glave zaslužuje Jakirović. Čovjek koji je tijekom sezone često bio proglašavan gubitnikom, završava kao veliki pobjednik. Naklon do poda Profa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 07:20