EMPATI&JA

Marko Tolja i Mia Dimšić uoči velikog humanitarnog koncerta: ‘Spremni smo. Ajmo srušiti tabue...‘

Humanitarnu akciju podržite pozivom na 060 9001. Donirate 0,83 eura po pozivu. KOncert se održava u Vatroslavu Lisinskom

Matija Cvek, Lorena Bućan, Mia Dimšić i Marko Tolja

 Promo/

Matija Cvek, Lorena Bućan, Mia Dimšić i Marko Tolja nastupaju večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu humanitarnog koncerta EMPATI&JA – BUDIMO PODRŠKA. Humanitarni koncert dio je humanitarne akcije koju organizira Rotary Club 1242 Zagreb kako bi pružili podršku Poliklinici za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za dječje bolesti u Zagrebu u zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih.

Tolja nam je rekao da su jučer odradili probu s bendom, kojeg većinski čine članovi benda Matije Cveka, te da su izvođači spremni. "Mislim da je jako bitno doći na ovaj koncert jer je tema mentalno zdravlje mladih. Rekao bih da je danas mentalno zdravlje i dalje tabu, a to treba prestati biti, o tome se treba otvoreno pričati jer je to prvi korak ka nekoj pomoći ljudima s tim problemima. Pogotovo mladima koji su izloženi svim tim društvenim mrežama i onim što se tamo zbiva. Jako je bitno da o toj temi pričamo", kazao je pjevač koji je ponosan što može biti dijelom humanitarne akcije.

"Uvijek sam ponosan kad sam dio nečeg takvog. Kad god mogu, kad mi privatne i poslovne obaveze dozvole i kad god sam pozan na humanitarnu akciju, uvijek se odazovem, pogotovo kad su u pitanju djeca i mladi", objasnio je Tolja koji će večeras izvoditi svoje autorske pjesme pa tako i "Sva blaga ovog svijeta" koji je duet s Miom Dimšić.

Dimšić nam je otkrila da je uvijek drugačiji osjećaj kad je više glazbenika na koncertu. "Večeras će biti stvarno vrsni muzičari, ali nije klasična postava mog benda pa se svi još uvijek malo osluškujemo i osjećamo jer želimo da to što bolje prođe i da ljudima koji su kupili kartu bude lijepo", rekla je pjevačica pa dodala zašto je večerašnji koncert važan.

"Sam koncert i taj naziv ‘empatija‘ je meni osobno jedan od najvažnijih pojmova u današnjem društvu i nešto o čemu se danas treba govorit i nešto što stvarno treba učiti mlade generacije. Bitan je taj osjećaj da nismo sami", rekla je Dimšić te dodala da je glazba ta koja nas povezuje pa je stoga večerašnji koncert važan kao i poruka koju nosi.

"Nije bez razloga mentalno zdravlje nešto o čemu se intenzivno priča zadnjih 15 godina. Drugačije je vrijeme od onoga kada su odrastali naši roditelji pa možda čak i mi. Izuzetno je teško i nama koji smo odrasli, formiranim ličnostima, a kamo li mladima koji se suočavaju s jako puno izazova – usporedbe s drugima, govorom mržnje na društvenim mrežama, stigmatizaciji…“, istaknula je pjevačica.

Večerašnji je koncert stoga samo jedan korak prema boljoj zaštiti mentalnog zdravlja jer prikupljena sredstva od prodaje ulaznica i donacija, omogućit će unaprjeđenje terapijskih mogućnosti Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju KDBZ s dnevnom bolnicom kao i provođenje programa aktivnosti s ciljem promicanja važnosti zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih danas, kroz psihoedukacije i rano prepoznavanje rizika. Program će provoditi Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju KDBZ kroz seriju psihoedukativnih radionica na temu emocija, samopouzdanja, suočavanja sa stresom i izazova u roditeljstvu danas.

Tolja nam je kazao da će na koncertu bit za svakoga po nešto. "Mislim da će tko god dođe biti jako zadovoljan jer će svatko pjevati svoje pjesme, a Lorena će koliko znam izvesti i neke covere tako da će za svakoga biti po nešto", zaključio je Tolja. Ipak, oni koji nisu u mogućnosti doći, akciju mogu podržati i pozivom na broj 060 9001. Svakim pozivom donirate 0,83 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 14:12