NOVI KONCEPT Noel Bread & Deli i Magnolia otvorili zajedničku pekarnicu i slastičarnicu na zagrebačkoj Trešnjevci U malom lokalu u zagrebačkoj Trakošćanskoj ulici možete kupiti kruh i peciva, ali i torte i kolače
GDJE SAD NA KAVU? Zatvara se mnogima omiljeni kafić u Zagrebu, ali srećom, već imaju plan za dalje Augusto Specialty Coffee Shop na zagrebačkoj Trešnjevci posljednjih je mjeseci bio jedno od popularnijih mjesta s dobrom kavom
The World‘s Best Bar Najbolji bar na svijetu nalazi se u Meksiku, posebnu pažnju posvećuju tehnikama, a imaju i vlastiti laboratorij
DOBRA PREPORUKA Postoje skoro 100 godina, poznati su po pečenjima, ali ovih dana do Samobora se vozi zbog njihove fantastične juhe od gljiva
PROBAJTE OVO Kažu da su ovako pripremljeni njoki možda i najbolja grickalica koju kod kuće možete napraviti
Prepuni Peti Kupe, ovacije i pozitivna vibra, pogledajte kako nam je bilo na 13. dodjeli nagrada Dobri restorani
Dodijeljene su nagrade najboljima na sceni! Chef godine je Tvrtko Šakota, a prvonagrađeni su i Korak, Zijavica, Rivica i Cap Aureo
Bili smo u Osijeku kod svjetskog prvaka u pripremi napoletane i probali jednu od boljih pizza u životu
U povijesnoj jezgri Dubrovnika, u samom srcu stare gradske luke, nude se dobro razrađena i ukusna jela po prijateljskim cijenama
Za ovaj trešnjevački restoran svi su čuli, no što se zapravo tamo kuha? Čini se da teže fine diningu, međutim...
Primjer je ovo restorana koji bi mogao raditi divna jela, no oni otočku janjetinu i svježe plodove mora ne znaju iskoristiti
NOVO NA SCENI Na zagrebačkoj Ilici otvoren je novi Bread Club, izgleda najposebnije od svih, a ovdje nude i nekoliko noviteta Nova poslovnica potpuno je drugačije uređena od svih preostalih i ovdje možete svratiti i na doručak
VIDIMO SE NA PLACE MARKETU Ovog petka u Zagrebu kuha ekipa zbog čijih jela sa svinjetinom Splićani još češće zalaze na Pazar Place Market za kraj radnog tjedna postaje mjesto koje ne zaobilazi niti jedan gurman u gradu
Kitnkes Sjećate li se ove tradicionalne slastice za koju mlađe generacije pojma nemaju ni što je, a ni kako se pravi?! Kotonjata, kitnkes ili sir od dunja lijepi je podsjetnik na neka prošla vremena kad se od svega što su imale u vrtu naše bake i mame znale napraviti divna jela
LIJEPA NAGRADA Popularni magazin specijaliziran za kavu proglasio je specialty kafić u Rijeci najboljim u Hrvatskoj
Melkiorov leksikon Poznati chef otkrio nam je koji mu je najveći strah, kako provodi slobodne dane i što ga uvijek nasmije
Najbolji bar na svijetu nalazi se u Meksiku, posebnu pažnju posvećuju tehnikama, a imaju i vlastiti laboratorij
Od 8,50 do 10 eura: Ovo su tri najbolja burgera koja na Burger Festivalu možete isprobati samo još ovaj vikend
Ovo je vjerojatno najjednostavnija i najkremastija čokoladna torta koju možete napraviti, trebaju vam samo 4 sastojka
Užina za školarce ne mora se vrtjeti oko istih okusa: Ovih pet ‘snackova‘ obožavat će i najizbirljivija djeca
Izašla je nova kuharica Jamieja Olivera, idealna za sve koji nemaju vremena i gomilaju hranu u smočnici i hladnjaku
SLATKA KUHARICA Obožavamo klasične knedle kakve radi gospođa Ruža iz Osijeka, ali ove po receptu Petre Jelenić totalno su nas iznenadile
Još bolja jela Zbog ovog dodatka sve je ukusnije - pečeni krumpir, običan sendvič, ali i krumpir salata
7 jela za 7 dana Kuhamo ukusno varivo, pečemo krilca koja brzo nestaju sa stola i pravimo klasik na kojem su mnogi odrasli
Palimo pećnicu! Ako volite makovnjaču i orahnjaču, ovaj dizani kolač s kestenima mogao bi biti vaš novi jesenski favorit
DOBRA PREPORUKA Isprobali smo novi gazirani napitak na tržištu, proizvodi se u Rijeci, dolazi u šest okusa i svi zvuče baš dobro
Ne propustite! Dobra hrana i Školska knjiga daruju hit naslov ‘Kako napraviti kruh‘ s više od 60 recepata
JESEN U RIMU Pronašli smo jeftine karte za Rim i vraćamo se samo kako bismo uživali u ovoj pizzi, jednoj od najboljih koje smo probali
Chef Michel Husser Njegov restoran jedini na svijetu već punih 88 godina nosi Michelinovu zvjezdicu, evo u čemu je tajna
‘TASTE TEST‘ Isprobali smo viralnu Dubai čokoladu s pistacijom i kadaifom, sad je već jasnije zašto je hit
Savršeno kremasta Znamo gdje u gradu pojesti jako dobru pastu cacio e pepe, jelo od samo tri sastojka koje rijetki znaju pripremiti
JEDVA ČEKAMO Lovranski Alterego, festival posvećen prirodnim vinima, mogao bi biti ozbiljan hit, evo svih detalja
Dalmatinske vinske ikone Sve je spremno za vinsku manifestaciju mjeseca na koju dolazi poznato ime prestižnog magazina Decanter