MALA ŠKOLA FERMENTACIJE Prezrena, ismijavana, obožavana, prenapuhana, lažno promovirana, mistificirana, kombucha je jedina kultura koja je preživjela i hipije i hipstere U restoranskim kuhinjama i na Instagramu fermentacija je relativno nov trend, ali u povijesti hrane ona je sveprisutna: kruh, sir, jogurt, ocat, salame i kobasice, pivo i vino - sve su to rezultati ovladavanja procesima fermentacije
Dobri restorani 2025.
IMAMO RECEPT Moćan desert Petre Jelenić koristi fermentaciju kao tajni sastojak. Jedna je namirnica dala novi život umacima, marinadama, ali i posebnim slasticama Neke od najosnovnijih namirnica, bez kojih bi slastičarstvo bilo vrlo siromašno, rezultat su neke vrste fermentacije. Bez nje nemamo čokoladu, rum, jogurte, kefire, sireve, vina, a slastičarstvo bez vanilije ne želim ni zamisliti, kaže naša vodeća slastičarka. I odluči nam pokloniti sedam recepata za deserte u kojima su najmanje tri fermentirana sastojka
video
danas radimo Wähe Jedna od najpoznatijih švicarskih slastica već se gotovo pet stoljeća priprema na isti način, a savršena je za hladne jesenske dane
SVETOGRĐE ILI ODLIČNA IDEJA? Ovakvu sarmu sigurno još niste jeli! Ovo je recept koji spaja naše omiljeno zimsko jelo i talijanski klasik
ljudi i hrana