NESTABILNO

Danas skoro pa ljeto, a pogledajte što stiže sutra: Upaljen meteoalarm, temperature padaju i za 10 stupnjeva!

Već sutra će opet biti promjenljivo oblačno i nestabilno...

Pljusak, ilustracija 

 Damjan Tadic/Cropix

Djelomice sunčano i većinom suho, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

U unutrašnjosti razmjerno vjetrovito uz umjeren, lokalno i jak jugozapadnjak, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu većinom umjereno jugo, uz obalu i jugozapadnjak.

Već sutra će opet biti promjenljivo oblačno i nestabilno. Mjestimice će biti kiše, ponegdje i pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak, na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 12 i 17, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C, javlja DHMZ.

Za danas je DHMZ za gospićku regiju zbog jakog vjetra izdao žuto upozorenje na potencijalno opasno vrijeme, dok je žuto upozorenje za sutra na snazi za više regija. U zagrebačkoj, osječkoj i karlovačkoj regiji sutra se očekuje grmljavinsko nevrijeme, dok je za sutra žuto upozorenje na snazi i za splitsku i dubrovačku regiju zbog jakog vjetra.

image

Žuti meteoalarm za utorak, 7.5.2024.

Dhmz/

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević najavila je promjenu vremena. Prognozira da će već sutra prijepodne biti kiše i pljuskova s grmljavinom duž Jadrana, a takvo će vrijeme poslijepodne doći i do unutrašnjosti. Lokalno je moguće i nevrijeme.

Nestabilnosti će se nastaviti i u srijedu, uz česte kiše i pljuskove s grmljavinom, a temperature će biti niže u odnosu na početak tjedna. Prema kraju tjedna vrijeme će ponovno ići prema stabilizaciji i bit će sve sunčanije i toplije.

HAK: Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Prepreka na kolniku autoceste A1 na 143. kilometru u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km na sat, dodaju iz HAK-a.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj (A3) između čvorova Zagreb Zapad i Lučko u smjeru istoka, u zoni čvora Zagreb istok u smjeru Bregane, na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni čvora Sesvete u smjeru Zagreba.

Usporeno se vozi u zonama radova na brzoj cesti Solin-Klis u smjeru Splita, Jadranskoj magistrali (DC8) između Podstrane i Stobreča, između Šapjana i Pasjaka i kod Šibenskog mosta.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:58