NEOČEKIVANI GOST

Zagrepčanin se spustio u podrum, a na bačvi ga dočekalo iznenađenje: ‘Podigla je glavu, bilo je zastrašujuće‘

Po životinju su vrlo brzo stigli hvatači iz Dumovca, koji su je odnijeli daleko od ljudi

Zmija 

 Dumovec

Iz zagrebačkog Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu objavili su kako im je petak navečer donio nešto drugačiju intervenciju. Ovoga se puta nije radilo o napuštenom psu koji izgubljeno luta ulicom ili kakvoj ozlijeđenoj mački, nego o jednoj zmiji.

U petak navečer je, naime, jedan stanovnik Maksimira sišao u podrum kuće, a na bačvi je bila zmija. Nije je prepoznao, pa nije mogao utvrditi radi li se o otrovnici ili posve bezopasnom stvoru. Jedno je sigurno - zmija je bila jednako prestrašena kao i on.

- Kako bi ga bolje osmotrila, podigla je glavu, a budući da je u pitanju bila odrasla jedinka, djelovala mu je zastrašujuće. Čovjek nije znao što učiniti. Sam se nije usudio micati zmiju, a nije se mogao ni opustiti znajući da mu je u kući nepozvan gost.

Članovi obitelji nisu dvojili kako riješiti stvar. Pozvali su nas. Bjelicu smo preuzeli i odvezli do mjesta u prirodi gdje će moći nastaviti mirno živjeti - objavili su iz skloništa u Dumovcu, sretni što su zmiju odvezli na mjesto podalje od ljudi, tako da barem neko vrijeme neće dolaziti u susret s pripadnicima naše vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:21