KOLAPS PREMA MORU

Promet kroz Sveti Rok konačno pušten u promet, kolone u oba smjera su kilometarske

Djeluje kao da je taj dio autoceste zatvoren, a vozi se uz zastoje

Gužve na A1

 /Rtl

NOVO 17.45 - Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pušten je promet u tunelu Sveti Rok u oba smjera (zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi dvosmjerno). Kolone u oba smjera su oko 3 km.


Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamtići između čvorova Jastrebarsko i Karlovac pred odmorištem Draganić u smjeru Dubrovnika kolona je oko 3 km, upozorava HAK.

Prema snimkama koje je RTL dobio od čitatelja, čini se kako je promet preusmjeren preko odmorišta, odnosno benzinske postaje na kojoj ima dosta policije. Djeluje kao da je taj dio autoceste zatvoren, a vozi se uz zastoje.

HAK je izvijestio da su radovi kod čvora Jastrebarsko te da se vozi uz ograničenje brzine do 60 kilometara na sat, a skraćene su dužine silazne i ulazne trake na čvoru Jastrebarsko u smjeru Dubrovnika.

Gužve pred odmorištem Draganić nisu jedine na A1. Naime, na HAK-ovim kamerama vidljivo je da se stvaraju kolone prema Zadru i Splitu, ali i prema Lici i Zagrebu.

Razlog je teška prometna nesreća koja se dogodila danas oko 15 sati na kolniku autoceste A1.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, sudar se dogodio u tunelu "Sveti Rok". Da bi cijela situacija bila kompliciranija, sav promet se i prije nesreće odvijao dvosmjerno istočnom tunelskom cijevi, onom kojom se uobičajeno kreću vozila u smjeru Like i Zagreba, jer je zapadni dio objekta zatvoren do srijede zbog radova.

- Zbog prometne nesreće kolona je i zastoj u tunelu "Sveti Rok" u oba smjera - javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:32