SNIMKE SU JEZIVE

Monstruozni tornado nosi sve pred sobom, širok je kilometar i pol, meteorolozi užasnuti: ‘Oklahoma će biti uništena!‘

U ovom je trenutku nemoguće utvrditi broj žrtava

Tornado u Oklahomi

 /Screenshot X

Vrijeme nikako da se smiri na području država u središnjem SAD-u, koje je i inače poznato po razornim tornadima. No ovogodišnja sezona tornada doista je nešto posebno jer su zamijećeni neobični vrtlozi koji neočekivano mijenjaju smjer ili prelaze vlastite putanje i tako isto područje pogađaju dva puta što se događa vrlo rijetko.

Najnovija vijest stiže iz države Oklahome gdje je snimljen tornado širok 1,6 kilometara. Ne treba niti napominjati da je ‘čudovište‘ uzrokovalo ogromnu štetu. Vjetrovi su puhali brzinom od 250 km/h.

Nacionalna meteorološka služba oglasila je alarm zbog ‘posebno opasne situacije‘ za dijelove države do 5 ujutro po lokalnom vremenu u utorak.

"Oklahoma će biti uništena", pišu tamošnji stanovnici po društvenim mrežama.

Policija u Bartlesvilleu, u Oklahomi, rekla je da je tornado bio ‘širok jednu milju‘ (1,6 km), prema objavi TV meteorologa Collina Myersa na društvenoj mreži X.

Prema prvim informacijama, ima poginulih, ali točan broj žrtava u ovom je trenutku nemoguće ustvrditi. Posebno je teško pogođen grad Barnsdall s oko 1000 stanovnika. Valja reći i da meteorološka služba Oklahome, zbog učestalih tornada, rijetko kvalificira "posebno opasnu situaciju" - a ovoga je puta to učinila. Ista je na snazi od 5 sati ujutro po lokalnom vremenu. Kako navodi New York Times više je ljudi hospitalizirano, a na terenu su deseci vozila hitne pomoći. Veliki dijelovi Oklahome su bez struje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:36