DRAMATIČNE SNIMKE

Ukrajinske tajne službe uhitile dvojac koji je planirao atentat na Zelenskog!

Ukrajinski obavještajci osujetili su rusku zavjeru da ubiju Volodimira Zelenskog

Uhićenje atentatora

 Screenshot SBU

Ukrajinski obavještajci osujetili su rusku zavjeru da ubiju Volodimira Zelenskog, piše Independent.

Ukrajinska Služba državne sigurnosti SBU priopćila je da je uhvatila ruske agente unutar Ukrajinske državne straže kako planiraju otmicu i ubojstvo predsjednika i drugih visokih vladinih dužnosnika.

Šef SBU-a Vasil Maljuk rekao je da je neuspjeli atentat trebao biti ‘dar‘ Vladimiru Putinu uoči njegove inauguracije u utorak.

Priopćili su da su uhitili dvije osumnjičene ‘krtice‘ za koje vjeruju da ih je Rusija regrutirala prije svoje invazije.

SBU je na Telegramu ustvrdio da je ruski tajni agent prenio koordinate sigurne kuće prije planiranog raketnog napada. Dodali su da je Rusija planirala uništiti sve tragove drona korištenog za gađanje predsjednika.

- Jedan od zadataka obavještajne mreže FSB-a bila je potraga za egzekutorima među ljudima bliskim predsjedniku, koji bi šefa države mogli uzeti za taoca i kasnije ga ubiti.

- Osim Zelenskog, neprijatelj je planirao eliminirati šefa Službe sigurnosti Ukrajine Vasilija Maljuka, šefa državne uprave Ukrajine Kirila Budanova i druge visoke dužnosnike.

Šef SBU-a Maljuk je rekao:

- Ograničen broj ljudi je znao za našu specijalnu operaciju, a ja sam osobno pratio njezin napredak.

- Teroristički napad, koji je trebao biti poklon Putinu prije inauguracije, zapravo je promašaj ruskih specijalnih službi. Ali, ne smijemo zaboraviti – neprijatelj je jak i iskusan, ne može se podcijeniti. Nastavit ćemo raditi unaprijed, kako bi svaki izdajnik dobio zaslužene sudske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:21