ULOV POLICIJE

UHIĆENA PLJAČKAŠICA SA SNIMKE Prijeteći pištoljem iz krcatog šoping centra u Zagrebu odnijela je zlatni nakit vrijedan 35 tisuća kuna

Prošlog tjedna policija je objavila fotografije ženske osobe osumnjičene za oružanu pljačku u Zagrebu
 PUZ

ZAGREB - Nakon što je prošlog tjedna policija objavila fotografije nepoznate ženske osobe osumnjičene za oružanu pljačku zlatarnice u Zagrebu i zamolila građane za pomoć, osumnjičena je pronađena.

Kako je priopćila zagrebačka policija , policajci su proveli kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo razbojništva.

Podsjetimo, ona je uz prijetnju pištoljem opljačkala zlatarnicu 'Aurum' u prepunom Importanne centru na zagrebačkom Starčevićevom trgu i odnijela sa sobom u nepoznato zlatni nakit 'težak' preko 30 tisuća kuna.

Punih 20 minuta fingirala je kupnju zlatnine da bi u jednom trenutku iskoristila nepažnju zlatarke S.D. (29) te izvadila pištolj, uperila ga u nju i rekla: "Daj mi sve zlato što imaš".

Zlatninu koju je imala na pultu utrpala je u vrećicu s kojom je ušetala u radnju i zatim brzinom munje izgubila se u vrevi trgovačkog centra.

Cijelu oružanu akciju u koju je kradljivica odradila nemaskirana, snimile su nadzorne kamere Auruma i zlatarnice preko puta.

- Zlatarka je istrčala iz zlatarnice uplakana. Zvali smo policiju koja je brzo došla. Nije nikom svejedno kad se u njega uperi pištolj. Suze nije uspjela suspregnuti. Tresla se od šoka. U ovom trgovačkom centru bilo je raznih pokolja pištoljem i noževima, ali čudno nam je svima da nitko nije uočio razbojništvo u pola bijela dana. Lopovica je bila lijepo odjevena u neke traperice i ljubičastu majicu, pravo gospodski. Imala je natapiranu kosu. Nosila je neke vrećice sa sobom. Glumila je kupnju zlatnine. Očito zato nikom tko je prolazio kraj radnje nije ništa bilo sumnjivo, pa tako niti nama jer bi u protivnom odmah reagirali - ispričala nam je još uvijek pod dojmom jedna od zaposlenica iz okolnih trgovina.

Procjenjuje se da je nakit vrijedan 35.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:53