OPET PALJBA IZ LIKE

MILINOVIĆ OTVORIO PALJBU Ostojića okrivio čak i za aferu Baxter i smrt 24 pacijenta! OSTOJIĆ: 'Tužit ću ga!'

 Arhiva Cropix

NOVO 17:05 - Bivši ministar zdravstva, HDZ-ov saborski zastupnik Darko Milinović dezinformacijama je danas nazvao tvrdnje aktualnog ministra Rajka Ostojića da su neovisne analize pokazale kako je Milinović ministarstvo vodio "bez plana, strategije i vizije", a u priopćenju je, među ostalim, postavio pitanje Ostojićeve odgovornosti za smrt 24 pacijenta u 'aferi Baxter', na što je Ostojić uzvratio da je riječ o klevetama zbog kojih će Milinovića tužiti.

-----------------------------------------

14:39 GOSPIĆ - Priopćenjem koje je odaslao medijima bivši ministar zdravstva Darko Milinović nastavio je raspravu s aktualnim ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem o tome tko je "nabio" koliko milijardi kuna duga hrvatskom zdravstvu.

Milinović Ostojića opet proziva da u javnost plasira dezinformacije podbadajući ga da mu pritom glas drhti pitajući se "drhti li mu glas radi toga što se boji da se ne bi aktiviralo pitanje nabave CT-a za KBC Zagreb 2001. godine, kada je on bio zamjenik ministra i vodio taj proces te je isti nabavljen mimo javnog natječaja i za 2,2 milijuna kuna skuplje od najeftinije ponude".

Milinović javno pita Ostojića na koji je način povezan s ljudima koji su o tome odlučivali. Milinović ide i dalje, pa Ostojića proziva čak i za aferu Baxter govoreći da se i dalje čeka na odgovore jer su "tada govorili da je zamjenik ministra Rajko Ostojić odgovoran za tragediju i smrt 24 pacijenta budući je ukinuo odjel koji je bio zadužen za reakciju kod incidentnih događaja".

- Gdje se u vrijeme incidenta nalazio? - pita Milinović.

Milinovića je očito zaboljela Ostojićeva opaska o grafološkom testiranju pa se Milinović pravda da nije on bio na grafološkom testiranju nego dokument na njegovo inzistiranje, a testiranje je utvrdilo da je dokument mijenjan na desetak mjesta.

Tvrdi da ministar dezinformira javnost kada govori da je ukinuo privatni monopol te prelijevanje novca u privatne džepove, nudeći svoju istinu: Pet CT-a, kojima se hvali ministar, nabavila je prošla Vlada natječajem u narodnim novinama od 5.6.2011. i izborom ponuđača u kolovozu 2011. godine.

Ponavlja da je u vrijeme ministra Ostojića povećan broj privatnih poliklinika ugovorenih s HZZO-om (dvije nove poliklinike), iako je, podSjeća, obećao raskinuti postojeće ugovore.

- Novostvoreni dug u prvih šest mjeseci ministra Ostojića je 1.398.000.000,00, utvrdilo je to Upravno vijeće koje je imenovala nova Vlada, a potpisao premijer Milanović - ponavlja Darko Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:43