MISTER HAT-TRICK

KALINIĆ ODUŠEVIO GAZDU FIORENTINE 'Ovo mi je najljepši dar za 50. rođendan'

‘Poslije utakmice susreo sam se s Perišićem i Brozovićem. Za uspomenu sam uzeo Perišićev dres. Nadam se da ćemo i protiv Bugarske zajedno tako zaigrati i osvojiti bodove’
 AFP

Nikola Kalinić, hrvatski reprezentativac, dite Hajduka, sad napadač Fiorentine, odigrao je, prema svojim riječima, “utakmicu karijere”. Radi se o pobjedi Fiorentine usred Milana protiv vodećeg Intera sa 4-1, u što su utkana i tri gola Kalinića, može se reći i četvrti, kojeg je realizirao Josip Iličić iz kaznenog udarca dosuđenog zbog faula nad Kalinićem.

- Bilo je fantastično, došli smo na San Siro kao autsajderi, bez obzira što smo držali drugo mjesto iza Intera - rekao je Kalinić. No, mi smo se od prve minute postavili autoritativno, rekao bih žestoko, beskompromisno. I odmah u prvoj pravoj akciji - jedanaesterac, srušilo me, Iličić je dao vodeći gol…

Vatreni doček u Firenzi

Onda je Kalinić zaredao sa svoja tri gola, Fiorentina je nanijela težak poraz Interu, koji je u prvih pet kola nanizao pet pobjeda.

- Išlo me, najprije drugi gol za nas, prvi moj kad sam skrenuo šut Iličića, onda mi je za 3-0 asistirao Marcos Alonso, pa je u 31. minuti isključen Miranda. Dobio je izravni crveni, srušio me kad sam kraj njega već prolazio prema Handanoviću. Tu su se ‘interisti’ slomili…Ja sam dao još jedan gol za 4-1, mislim 15 minuta prije kraja.

Momčad Fiorentine vratila se iz Milana vlakom, na Campo di Marte čekala ih je gomila navijača, koji su feratu dočekali skandiranjima: “Salutate la capolista” - Pozdravite vodeću momčad na tablici…

- Stigli smo oko dva u noći, kako oni kažu ‘tripletta’. Drago mi je, ali znam da se moram potvrđivati, čekaju me veliki protivnici. Pa opet je gušt igrati u Italiji.

Fiorentina u četvrtak ima europski ispit (Belenenses), nakon povratka iz Protugala, kod kuće ih, na stadionu Artemio Franchi, čeka susret s Atalantom.

- Znam, Atalantu vodi Edy Reja, rekli su mi već da je ‘maestro della difesa’.

Kalinić se u Firenzi izvrsno snašao, primljen je vrlo srdačno, živi u stanu sa suprugom Vanjom i malim Mateom (18 mjeseci), na pet minuta od središta grada.

- Talijanski sve razumin, ali još ne govorin, pomalo - kaže.

Jer, u Fiorentini su Badelj, Rebić, Iličić, Tomović, dakle igrači koji se sporazumijevaju bez “parlanja” talijanskog.

- Poslije utakmice susreo sam se s Perišićem i Brozovićem. Za uspomenu sam uzeo Perišićev dres. Nadam se da ćemo protiv Bugara zajedno zaigrati tako da pobijedimo.

Prvenstvo je tek počelo

Talijanski tisak je pun priznanja Fiorentini i Kaliniću za senzaciju koju su priredili. A predsjednik i vlasnik kluba Andrea della Valle je rekao: - Grazie, ovo mi je najljepši dar za pedeseti rođendan. Sada nastavimo s pognutom glavom, ne treba se zanositi, dugo je prvenstvo.

La Republica je Kaliniću posvetila najveći prostor, “zbog tri majstorska dodira”, a Corriere della Sera ima naslov: “Kalinić e il bomber della storia”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:23