Biste li se odrekli slobode u ime nečije sigurnosti?

Uskoro u naše kino dvorane stiže intiman portret jedne od najkontroverznijih ličnosti 21. stoljeća.

Oliver Stone, višestruki dobitnik nagrade Oscar, otvorit će vrata još neispričane priče o Edwardu Snowdenu.

Iako se radi o konzervativnom domoljubu koji je postao sramotan zviždač o kojem se snimio Oskarom nagrađen dokumentarac te napisalo nekoliko knjiga, biografski triler će nam pokazati stvari iz potpuno nove perspektive. Fokusirat će se na Snowdenove osjećaje i okidače koji su doveli do objavljivanja informacija o nazakonitom nadgledanju Nacionalne agencije za sigurnost. U isto vrijeme do izražaja će doći i strahovito bitan odnos Snowdena i njegove dugogodišnje ljubavi.

Mišljenja su podijeljena, za neke je junak, za neke izdajica. Bez obzira na to na kojoj ste strani ova epska priča o razlozima zašto i kako je to učinio, te koje je žrtve podnio, čine jedan od najboljih filmova godine. Snowden će nam postaviti provokativna pitanja o tome čega smo se spremni odreći, već 22.09.

Prisjetimo se kako je to izgledalo na premijeri filma "Snowden" održanoj u U CineStaru, Branimir centar.

Prije same projekcije održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali sugovornici, svaki stručnjak na svom polju, Dr. sc. Leo Mršić, suvlasnik i direktor tvrtke IN2date, Željko Trkanjec, novinar Jutarnjeg lista te Maja Sever novinarka i urednica u medijskom servisu HRT-a. U kratkoj diskusiji publici su iznjeli svoje stavove o tome koliko je informacija o nadzoru podataka uznemirila građane, koliko je Snowden priča utjecala na svijest o tome da smo pod nečijim neprekidnim nadzorom, koliko su naši podatci dostupni, i kako ih pravilno zaštititi.

Za najbrže od Vas pripremili smo dvije majice i dvije Rubikove kocke sa detaljima iz filma Snowden!

Sve što treba napraviti je poslati svoje kontakt podatke, ime i prezime te adresu stanovanja na E-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:53